Grove scones
Disse grove sconesene gir en ypperlig start på dagen og egner seg dessuten godt til matpakken. Siden scones lages med bakepulver, og ikke gjær, er de dessuten raske å lage og krever ingen elting eller heving.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.
3. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
4. Bland sammen smeltet Soft Flora, melk og honning i en liten skål.
5. Ha melkeblandingen over i melblandingen og rør sammen deigen. Ikke arbeid deigen for lenge, da kan den bli kompakt.
6. Legg deigen på en stekeplate med bakepapir. Form deigen til en rund kake, og del kaken i åtte kakestykker ved å kutte nesten helt gjennom deigen med en skarp kniv.
7. Stek sconesene på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter, og la de avkjøle på en rist i 10 minutter før servering.
8. Nyt nystekte scones med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Tips!
Denne oppskriften fungerer ypperlig som en base til ulike varianter av grove scones. Du kan for eksempel fylle deigen med nøtter, tørket frukt, frø eller mørk sjokolade.
Kommentarer