Frokostmuffins av havregrøtrester
Har du havregrøt til overs, lønner det seg å ta vare på den. Den kan nemlig bli til disse saftige og grove frokostmuffinsene! Fyll muffinsene med det du liker best av tørket frukt eller nøtter. Oppskriften gir cirka 16 muffins.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Smelt 150 gram Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
3. Rør sammen den smeltede margarinen, melken, eggene og honningen i en bolle. Tilsett havregrøtrestene og rør rundt.
4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel, salt og rosiner i en annen bolle. Vend melblandingen inn i havregrøtblandingen og rør til du har en klumpfri røre.
5. Fordel muffinsrøren i muffinsformene og fyll formene 2/3 fulle.
6. Stek muffinsene på midterste rille i ovnen i 25 minutter og la de hvile i 10 minutter før de nytes.
Jeg bytta ut rosinene med mørk sjokolade og litt kokos. Det ble supergodt! 🤩
Hei Trine! Takk for tips! Det skal vi prøve 😊
Hei. Går det Ann å fryse muffens og lage de dagen før
Hei Merethe, muffins går helt fint an å fryse ned 🙂
Er det riktig at det skal være 1 spiseskje med bakepulver? Må være trykkfeil ?
Hei Anne! Det stemmer at det skal være 1 spiseskje, ja. Det høres kanskje mye ut, men 1 spiseskje tilsvarer 3 teskjeer, og det trengs på denne mengden mel og havregrøt 🙂