Et luftig og saftig brød som er perfekt når du vil ha nystekt brød til frokost, men ikke vil bruke mye tid på elting. Deigen lager du på 10 minutter og så lar du gjæren gjøre jobben mens du sover godt. Med mye havregryn og grovt mel i brødet, får du et brød som metter godt og passer perfekt i matpakken. Oppskriften gir 1 brød og er laget i en brødform på 2 liter.

Kommentarer

  • jace

    Smaker gjær

    • annabelle

      Hei Ingvild! Det var leit å høre at brødet smakte gjær. Det kan ta litt trening å få til eltefri bakst, så vi håper du ikke gir opp, men vil prøve igjen! Anbefaler deg å følge oppskriften nøye, og brukte kun 1 ts tørrgjær og sørget for at deigen hevet i minst 8 timer. Det er viktig for å få et vellykket resultat. Hever du deigen for lenge (over 18 timer) risikerer du at gjæren dør, og at brødet ikke hever i det hele tatt. Lykke til! 🙂

  • melvin

    Nam nam nam, barnebarna likte det veldig godt!

    • margarita.kuphal

      Så hyggelig å høre at brødet falt i smak, Gudrunn 😊

  • chloe

    Jeg fire doblet oppskriften. Men stemmer det at det skal være 4 små skjer med gjær?

    • steve.carroll

      Beklager sent svar, Cecilie – det ser ut som kommentaren din har blitt glemt!
      Håper du fant ut av det, men ja, det er svært lite gjær som skal til når man baker eltefritt. Den lange hevetiden gjør mesteparten av jobben og bidrar til veldig god smak 😊