Eltefrie rundstykker med solsikkekjerner
Denne oppskriften på eltefrie rundstykker har vi fått fra Mari-Lene Korsnes, kvinnen bak bloggen «Med hjarte for mat». Hun driver i tillegg populære Geiranger Bakeri i Volda og er en ivrig baker. Eltefrie rundstykker er supre å ha på lager i fryseren og bruke i nistepakka. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 12 rundstykker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen alt det tørre i en bakebolle og tilsett vannet. Rør godt til du har en klissete og sammenhengende deig.
2. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i minst 8 timer, gjerne lenger. Når den er ferdig hevet har du en luftig og klissete deig.
3. Sett en pizzastein eller et stekebrett uten bakepapir i en kald ovn. Forvarm ovnen til 240 grader.
4. Dryss et godt lag med hvetemel på kjøkkenbenken og velt ut deigen. Bruk en deigskrape til å brette deigen inn mot midten samtidig som du jobber inn melet slik at deigen ikke er så klissete lenger.
5. Form deigen til en avlang pølse og del opp i 12 like store emner.
6. Bruk mer hvetemel på benken om nødvendig og form hvert emne forsiktig til et rundstykke.
7. Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i cirka 20 minutter.
8. Dryss et lag hvetemel på den varme pizzasteinen eller stekebrettet. Legg rundstykkene forsiktig på og stek midt i ovnen i cirka 18 minutter.
9. Rundstykkene er ferdige når de er sprø og gylne på toppen og lager en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.
Kommentarer