Eltefrie baguetter av rug
Med denne oppskriften på eltefrie baguetter blir bakingen en lek. Den eltefrie deigen krever lite innsats, og gjør du deigen klar kvelden i forveien kan du nyte rykende ferske og saftige baguetter til frokost. Rug gir brødet ekstra smak og saftighet, så baguettene passer også fint i matpakka. Oppskriften gir 2 store baguetter.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland 350 gram siktet rugmel, 150 gram sammalt rugmel, 0,25 teskje tørrgjær og 1,5 teskje salt i en stor bolle.
2. Tilsett 4 dl vann og bruk en slikkepott eller tresleiv for å samle ingrediensene til en deig.
3. Dekk bollen med plast og la den stå over natten på kjøkkenbenken (i minst 8 timer, og ikke mer enn 18 timer).
4. Deigen vil være klissete så dryss rikelig med rugmel over kjøkkenbenken før du har deigen over på benken. Dryss så godt med rugmel over deigen.
5. Bruk en deigskrape eller hendene for å samle deigen. Brett kantene inn mot midten cirka 12 ganger, eller til du har en deig du enkelt kan jobbe med.
6. Del deigen i to emner og rull emnene ut til baguetter.
7. Legg baguettene på et bakepapir, lag noen snitt på toppen og dekk til med et kjøkkenklede. La baguettene etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.
8. Sett ovnen på 260 grader.
9. Sett bagetten inn i ovnen, senk temperaturen til 200 grader og stek på midterste rille i 30 minutter.
10. Nyt de eltefrie baguettene nystekte, med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Tips!
Vil du ha baguetter allerede i dag? Bruk 1 pakke tørrgjær og la deigen heve i 1 time første gang.
Hvis jeg vil lage denne med hvetemel og fine baguetter i stede, hva bytter jeg ut?
Hei Monica! Da kan rugmelet byttes ut med 500g hvetemel 🙂