Hvem elsker ikke muffins? Særlig når du kan få dem både sunne og gode! Lager du dem kvelden i forveien har du en rask, sunn og supergod frokost, som gir energi både til skole og jobb. Oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins.

Ingredienser

1 porsjon

2 stk modne bananer
2 stk egg
1.5 dl havremel
1.5 dl havregryn
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl blåbær, frosne eller ferske

Produkter i oppskriften

Soft Flora Original
Soft Flora Original
Soft Flora er laget av rapsolje som gir mild og god smak, og smøremykhet rett fra kjøleskapet. De… Les mer

Kommentarer

  • winifred.abernathy

    De var kjempe gode jeg tok oppi noen rosiner. Det var de beste sunneste muffinsene jeg har spist.😋

    • reta

      Så flott å høre at du er fornøyd med disse muffinsene, Amalie! Rosiner er sikkert nydelig i. Takk for tips, og lykke til med bakingen 🙂

  • giovanni

    Kjempe gode! Jeg brukte selvplukkede blåbær.
    Jeg lot muffinsene være i ovnen i 20 min, i stede for 25 min. De ble saftige og gode! Med deilig sprøhet på utsiden. 😋

    • bulah_rosenbaum

      Så hyggelig å høre at du er fornøyde med oppskriften, Annette! Takk skal du ha. Selvplukkede blåbær høres himmelsk ut, kos deg med muffinsene 🙂

  • kirk

    De ble gode, men skulle det ikke være noe melk i? De ble litt tørre

    • orpha

      Hei Elli! Her er det godt modne bananer som utgjør væsken, så det stemmer at det ikke skal være melk i disse. Flott å høre at de smakte, og lykke til med baksten 🙂

    • shane

      Jeg likte disse muffinsene veldig godt den beste sunne oppskriften av muffins

      • hailey.sporer

        Så koselig at du synes disse er gode, Anna! Takk for tilbakemeldingen og kos deg med bakingen 🙂

    • jamarcus_skiles

      Jeg tok litt melk i jeg

  • geoffrey.hermiston

    Kan man droppe banan, og erstatte havremel med hvetemel?

    • anissa

      Hei Bakemester Harepus! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å gjøre din vri på oppskriften. Prøv deg litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 🙂

  • kim_schmidt

    Hos oss ble disse mottatt som OK, men litt for tamme, hos oss voksne og barna likte dem ikke noe særlig. Selv likte jeg dem bedre med en ts kardemomme i. Jeg er veldig fornøyd med kosistensen og det at de inneholder så og si bare gode ingredienser. Det ene barnet liker ikke banan, så jeg lagde en bananfri versjon også. Der hadde jeg istedenfor i 20 stenfrie dadler som jeg kjørte til puré sammen med litt vann, 1ts kanel og i underkant av 1ts kardemomme (til ca samme mengde og kosistens som bananmosen). Det ble en absolutt favoritt hos alle her! Da ble de søte som dessertmuffins, så man kan kanskje ta færre dadler om man ikke ønsker det. Men dadler er fiberrike godsaker, så her legger jeg dem i matpakker med god samvittighet. 😋

    • kaya_douglas

      Hei Elisa! Takk for gode tips og innspill til oppskriften! Det blir vil glade for å høre om, og det smakte sikkert nydelig med dadler og kardemomme. God bakelyst til deg 🙂

    • schuyler_kris

      Dette var helt nydelig med din daddelvariant (brukte 12 medjool dadler)! Ungene elsket det (og de pleier å være litt vanskelige på «sunne» ting som ser usunt ut). Takk for tipset 🥰

  • sammie

    Det er sååå godt, ihvertfall røren😋😋😋❤❤Nam Nam🧁🧁🧁🧁🫐🍌

    • marilou

      Så bra å høre at muffinsene og røren falt i smak, Tian! Takk skal du ha, og kos deg med bakingen 🙂

  • jayda

    Det er sååå godt, ihvertfall røren😋😋😋❤❤Nam Nam🧁🧁🧁🧁🫐🍌

    • alec

      Godt å høre at muffinsrøren faller i smak hos deg, Helena! Kos deg med baksten, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

  • pinkie_fay

    Hadde ikke havremelk, brukte grovt mel, funka topp. Tilsatte også kanel og kardemomme i oppskriften, det ble supert!

    • lela.kling

      Det høres nydelig ut, Vega! Alltid gøy når noen finner sin egen vri på oppskriftene våre, det setter vi stor pris på at du deler. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med mufffinsene 🙂

  • rosa_abernathy

    Takk for god oppskrift👍
    Trodde jeg hadde blåbær i fryseren men det var solbær. De ble nydelige med solbær og meierismør😋

    • nelle_nader

      Hei Lise! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Høres nydelig ut med solbær istedenfor blåbær. Takk for tipset, og lykke til med bakingen! 😊

  • gladyce_rosenbaum

    Har laget den flere ganger, og er i gang akkurat nå. Kjempegode. Klarer aldri å huske å kjøpe soft Flora, men knallgode allikevel. Passe søte og holder akkurat min diabetesdiett ( litt mye banan). Men jeg får besøk i kakeboksen titt og ofte, så alt går ikke i min munn. Takk for fin oppskrift. Lover å kjøpe soft flora🤣
    Anne

    • reece.herzog

      Hei Anne! Takk for hyggelig tilbakemelding! Godt å høre at muffinsene faller i smak. Vi synes selvfølgelig at Soft Flora er aller best, men andre typer margarin eller smør fungerer også. Lykke til! 😊

  • stacey

    Kjempe saftige gode matmuffins. Jeg bruker svart havre havregryn og havremel og sukrin sukker og mer blåbær. Da er de glutenfrie også. Alle i familien elsker disse. Like gode kalde fra kjøleskap som nye.

    • jermaine

      Så flott å høre at du har funnet din egen vri på denne oppskriften, Lotta! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten! 😊

  • marjory

    Har lagd disse flere ganger med forskjellige smørtyper, og de er uten tvil best med soft flora😊 gode og mettende😊

    • brown

      Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak, og at Soft Flora går av med seieren, Laila! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 😊

  • carmella

    De er i ovnen og er superspent, tenkte å ha de i matpakke på skolen

    • bridget

      Håper matpakken smakte i dag, Mia! God bakelyst til deg! 😊

  • armando.borer

    Veldig gode muffins. Alle i familien ble fornøyde. Brukte hvetemel i stedet for havremel og melis i stedet for vaniljesukker da jeg ikke hadde det hjemme.

    • maurice.kerluke

      Godt å høre at du fant din egen vri på mufffinsoppskriften, Rahil! Det høres nydelig ut med hvetemel istedenfor havremel. Kos deg med muffinsene 😊

  • genesis

    Lagde just disse (med bringebær i stedet for blåbær). Utrolig gode!

    • zoe

      Høres nydelig ut med bringebær i disse, Petter! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg 😊

  • jovan

    Kjempe gode, jeg la litt sukker i😊

    • bradley.dicki

      Så koselig å høre at muffinsene falt i smak, Ingrid! Ja, litt ekstra sukker smaker sikkert godt i disse. Takk for tilbakemelding, og god sommer videre til deg! 😊

  • maribel.morissette

    Disse ble kjempegode. Må innrømme at jeg brukte vanlig smør 🙂

    • houston

      Hei Ina! Herlig å høre at muffinsene falt i smak! Vi synes selvfølgelig de smaker aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør også. God sommer videre til deg, og god bakelyst! 😊

  • clara.parker

    Guttene sa det var den beste muffinsen de hadde smakt. og da er det flott for bestemor å vite at det ikke er sukker i den!

    • gisselle

      Hei Lisa Kristin! Så hyggelig å høre at muffinsene falt i smak hos barnebarna! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten 🙂

  • jadyn

    Kjempegode! Ungene elsker dem 🙂

    • myrtle

      Så hyggelig å høre at oppskriften og muffinsene faller i smak hos familien, Therese! Kos dere med bakingen 🙂

  • mariana_hilpert

    Hvor fast skal deigen være egentlig

    • gilberto_durgan

      Hei Maria! Deigen skal være middels fast. Fordi størrelse på bananer og egg varierer vil deigen få litt ulik konsistens hver gang. Blir den for fast kan du eventuelt justere med litt vann. Lykke til! 😊

  • garry

    Kan man bare bruke 1 banan?

    • shannon_kreiger

      Hei Emma! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å bruke bare en banan. Men da trenger du nok å justere litt på de andre ingrediensene, slik at konsistens på røren ikke blir for fast. Prøv det litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk, lykke til! 🙂

  • lincoln

    Sunne saftige og gode 😊

    • hank_monahan

      Så hyggelig at disse falt i smak hos deg, Vera! God bakelyst! 🙂

  • yvette.jenkins

    Kan man ha i mango i den i stede

    • delia

      Hei Sofie! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke mango istedenfor blåbær. Du får prøve deg litt frem, og gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk. Lykke til! 🙂

  • bernadette

    Kan man bruke hvetemel istedenfor havremel

    • claude

      Hei Kelly! Ja, det går helt fint, lykke til! 🙂

  • rachelle

    Sunne, gode muffins som er perfekt i matpakken til både små og store! Har laget disse mange ganger. Bruker olivenolje istedenfor smør for å få de melkefrie.

    • destiny

      Hei Emilie! Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst i 2022! 🙂

  • rachel

    Hei, har dere næringsinnholdet pr 100g til disse muffinsene?

    • sherwood.wiegand

      Hei Silje!
      Om man fordeler røren på 8 muffins gir 1 muffin 192 kcal, 10.5g fett, hvorav 2,2g er mettet fett, 4.8g enumettet fett og 2.8g flerumettet fett, 18.7g karbohydrater, 2.8g fiber og 4.4g protein.
      God bakelyst 😊

  • adrien_leuschke

    Mine ble helt blålilla! Ser ikke like lekre ut. Men gode da. Hadde ikke vaniljesukker så heiv oppi litt sukker

    • aracely.kuphal

      Hei Jorunn! Hmm vanskelig å si hva som kan ha skjedd her, men vi synes uansett smaken er det viktigste. Så bra at de var gode 🙂

  • hunter_nader

    Sykt mye smør i denne oppskriften, jeg reduserte det med 50g å det gikk helt fint

    • kiarra

      Så fint du fant din egen vri og løste det på den måten 🙂

  • joel_hills

    Jeg antar at man kan bruke soft melkefritt smør også? 🙂

    • judd_turcotte

      Hei Linn Irene. Det skal nok gå fint 🙂 Ha en fin dag!

  • marlee_harber

    Må man ha bananer?

    • unique_gleichner

      Hei, du trenger ikke bananer for å lage blåbærmuffins, men i denne oppskriften er de med på å binde røren og lage en saftig og søt smak. Hvis du vil ha bananfrie blåbærmuffins, vil jeg anbefale denne oppskriften og røre blåbæren forsiktig inn i røren til slutt. Lykke til 🙂 https://mills.dev06.dekodes.no/oppskrift/melange/lyse-muffins/

  • griffin

    Hei! Kan man lage disse uten egg?

    • jarred

      Hei Anna, det er i alle fall verdt forsøket! Bananene binder godt, og kan godt brukes mer av som erstatning for egg. Om ikke du vil ha for mye banan, kan du prøve deg frem med litt ekstra banan og en kombinasjon av bakepulver, vann og eddik i tillegg. Eksempelvis
      1/2 banan + 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik. Det skal kunne erstatte bindingsevnen til 2 egg. Lykke til 🙂 Håper de faller i smak!

  • dell

    Kan man lage en kake av denne oppskriften i stedet for muffins, og i såfall endrer dette stekingen? Det er ikke muffinsformer i butikken, og disse muffinsene så så gode ut….

    • leann

      Hei Vilde! Så hyggelig at du vil teste oppskriften 🙂 Vi har ikke testet å lage en kake med denne oppskriften, men jeg vil tro at det går helt fint. Steketiden blir nok noe lengre. Du kan teste med en kakepinne eller fyrstikk etter 25 minutter for å sjekke om den fortsatt er rå og så eventuelt la den stå litt til om du synes det trengs. Lykke til!

  • ambrose.mclaughlin

    Gir 1 porsjon ca. 8-10 muffins ?

    • richard_aufderhar

      Ja, det stemmer at oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins med vanlig standard størrelse på formene. Lykke til! 🙂

  • erin.metz

    Er det stor eller liten form som er brukt?

    • hassie_beier

      Hei Åse, her har vi brukt muffinsformene er i vanlig standard størrelse, altså ikke de store. Lykke til med baksten! 🙂

      • buck.rowe

        Jeg brukte vanlige former og fikk 15 stk. Stekte dem litt over 15 minutter

        • cedrick.labadie

          🙂

  • ara

    Du kan bare male havregryn selv i en foodprosessor eller lignende! Enkelt og billigere.

    • norberto

      Takk for et godt tips, Åshild! 🙂

  • berneice_howe

    Hvor kjøper man havremel?

    • derick

      Havremel får du i velassorterte dagligvarebutikker. Lykke til med baksten! 😊

  • hailey_luettgen

    Kan man fryse disse?

    • jensen

      Hei, det skal gå helt fint 🙂

  • hosea

    Kan jeg bruke meierismør

    • torey

      Hei Inger, både smør og margarin vil fungere helt fint i denne oppskriften 🙂 Lykke til!

      • alvis

        Nam