Hvem elsker ikke muffins? Særlig når du kan få dem både sunne og gode! Lager du dem kvelden i forveien har du en rask, sunn og supergod frokost, som gir energi både til skole og jobb. Oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins.

Ingredienser

1 porsjon

2 stk modne bananer
2 stk egg
1.5 dl havremel
1.5 dl havregryn
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl blåbær, frosne eller ferske

Produkter i oppskriften

Soft Flora original
Soft Flora Original
Soft Flora er laget av rapsolje som gir mild og god smak, og smøremykhet rett fra kjøleskapet. De… Les mer

Kommentarer

  • elise

    Sunne, gode muffins som er perfekt i matpakken til både små og store! Har laget disse mange ganger. Bruker olivenolje istedenfor smør for å få de melkefrie.

    • angeline

      Hei Emilie! Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst i 2022! 🙂

  • evelyn

    Hei, har dere næringsinnholdet pr 100g til disse muffinsene?

    • barney

      Hei Silje!
      Om man fordeler røren på 8 muffins gir 1 muffin muffin 192 kcal, 10.5g fett, hvorav 2,2g er mettet fett, 4.8g enumettet fett og 2.8g flerumettet fett, 18.7g karbohydrater, 2.8g fiber og 4.4g protein.
      God bakelyst 😊

  • blair

    Mine ble helt blålilla! Ser ikke like lekre ut. Men gode da. Hadde ikke vaniljesukker så heiv oppi litt sukker

    • jadyn.mclaughlin

      Hei Jorunn! Hmm vanskelig å si hva som kan ha skjedd her, men vi synes uansett smaken er det viktigste. Så bra at de var gode 🙂

  • lazaro_hirthe

    Sykt mye smør i denne oppskriften, jeg reduserte det med 50g å det gikk helt fint

    • kade.labadie

      Så fint du fant din egen vri og løste det på den måten 🙂

  • eldon

    Jeg antar at man kan bruke soft melkefritt smør også? 🙂

    • elwyn_goldner

      Hei Linn Irene. Det skal nok gå fint 🙂 Ha en fin dag!

  • lazaro

    Må man ha bananer?

    • charity_pfeffer

      Hei, du trenger ikke bananer for å lage blåbærmuffins, men i denne oppskriften er de med på å binde røren og lage en saftig og søt smak. Hvis du vil ha bananfrie blåbærmuffins, vil jeg anbefale denne oppskriften og røre blåbæren forsiktig inn i røren til slutt. Lykke til 🙂 https://mills.dev06.dekodes.no/oppskrift/melange/lyse-muffins/

  • ransom

    Hei! Kan man lage disse uten egg?

    • abigail

      Hei Anna, det er i alle fall verdt forsøket! Bananene binder godt, og kan godt brukes mer av som erstatning for egg. Om ikke du vil ha for mye banan, kan du prøve deg frem med litt ekstra banan og en kombinasjon av bakepulver, vann og eddik i tillegg. Eksempelvis
      1/2 banan + 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik. Det skal kunne erstatte bindingsevnen til 2 egg. Lykke til 🙂 Håper de faller i smak!

  • kelsi.wintheiser

    Kan man lage en kake av denne oppskriften i stedet for muffins, og i såfall endrer dette stekingen? Det er ikke muffinsformer i butikken, og disse muffinsene så så gode ut….

    • alicia.ferry

      Hei Vilde! Så hyggelig at du vil teste oppskriften 🙂 Vi har ikke testet å lage en kake med denne oppskriften, men jeg vil tro at det går helt fint. Steketiden blir nok noe lengre. Du kan teste med en kakepinne eller fyrstikk etter 25 minutter for å sjekke om den fortsatt er rå og så eventuelt la den stå litt til om du synes det trengs. Lykke til!

  • francesco

    Gir 1 porsjon ca. 8-10 muffins ?

    • wilford

      Ja, det stemmer at oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins med vanlig standard størrelse på formene. Lykke til! 🙂

  • kelly

    Er det stor eller liten form som er brukt?

    • trevor.mann

      Hei Åse, her har vi brukt muffinsformene er i vanlig standard størrelse, altså ikke de store. Lykke til med baksten! 🙂

      • mike.stehr

        Jeg brukte vanlige former og fikk 15 stk. Stekte dem litt over 15 minutter

        • leda.cruickshank

          🙂

  • jailyn_barton

    Du kan bare male havregryn selv i en foodprosessor eller lignende! Enkelt og billigere.

    • kavon

      Takk for et godt tips, Åshild! 🙂

  • vivienne

    Hvor kjøper man havremel?

    • adrienne.jacobson

      Havremel får du i velassorterte dagligvarebutikker. Lykke til med baksten! 😊

  • paris_rohan

    Kan man fryse disse?

    • will.mcclure

      Hei, det skal gå helt fint 🙂

  • terrill

    Kan jeg bruke meierismør

    • omari

      Hei Inger, både smør og margarin vil fungere helt fint i denne oppskriften 🙂 Lykke til!

      • christine

        Nam