Sunne og saftige blåbærmuffins
Enkel
40 min
Hvem elsker ikke muffins? Særlig når du kan få dem både sunne og gode! Lager du dem kvelden i forveien har du en rask, sunn og supergod frokost, som gir energi både til skole og jobb. Oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins.
Ingredienser
1 porsjon
2 stk modne bananer
2 stk egg
100 g Soft Flora Original
1.5 dl havremel
1.5 dl havregryn
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl blåbær, frosne eller ferske
Produkter i oppskriften
Soft Flora Original
Soft Flora er laget av rapsolje som gir mild og god smak, og smøremykhet rett fra kjøleskapet. De… Les mer
Slik gjør du
1. Pisk eggene godt sammen i en bolle.
2. Mos bananen med gaffel og bland den forsiktig med egget.
3. Smelt Soft Flora i en kjele eller i mikrobølgeovnen og rør det inn sammen med banan og egg.
4. Bland havremel, havregryn, bakepulver og vaniljesukker og vend det inn i det våte.
5. Rør blåbærene forsiktig inn i røren til slutt.
6. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 25 min.
Sunne, gode muffins som er perfekt i matpakken til både små og store! Har laget disse mange ganger. Bruker olivenolje istedenfor smør for å få de melkefrie.
Hei Emilie! Så hyggelig å høre at muffinsene faller i smak! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst i 2022! 🙂
Hei, har dere næringsinnholdet pr 100g til disse muffinsene?
Hei Silje!
Om man fordeler røren på 8 muffins gir 1 muffin muffin 192 kcal, 10.5g fett, hvorav 2,2g er mettet fett, 4.8g enumettet fett og 2.8g flerumettet fett, 18.7g karbohydrater, 2.8g fiber og 4.4g protein.
God bakelyst 😊
Mine ble helt blålilla! Ser ikke like lekre ut. Men gode da. Hadde ikke vaniljesukker så heiv oppi litt sukker
Hei Jorunn! Hmm vanskelig å si hva som kan ha skjedd her, men vi synes uansett smaken er det viktigste. Så bra at de var gode 🙂
Sykt mye smør i denne oppskriften, jeg reduserte det med 50g å det gikk helt fint
Så fint du fant din egen vri og løste det på den måten 🙂
Jeg antar at man kan bruke soft melkefritt smør også? 🙂
Hei Linn Irene. Det skal nok gå fint 🙂 Ha en fin dag!
Må man ha bananer?
Hei, du trenger ikke bananer for å lage blåbærmuffins, men i denne oppskriften er de med på å binde røren og lage en saftig og søt smak. Hvis du vil ha bananfrie blåbærmuffins, vil jeg anbefale denne oppskriften og røre blåbæren forsiktig inn i røren til slutt. Lykke til 🙂 https://mills.dev06.dekodes.no/oppskrift/melange/lyse-muffins/
Hei! Kan man lage disse uten egg?
Hei Anna, det er i alle fall verdt forsøket! Bananene binder godt, og kan godt brukes mer av som erstatning for egg. Om ikke du vil ha for mye banan, kan du prøve deg frem med litt ekstra banan og en kombinasjon av bakepulver, vann og eddik i tillegg. Eksempelvis
1/2 banan + 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik. Det skal kunne erstatte bindingsevnen til 2 egg. Lykke til 🙂 Håper de faller i smak!
Kan man lage en kake av denne oppskriften i stedet for muffins, og i såfall endrer dette stekingen? Det er ikke muffinsformer i butikken, og disse muffinsene så så gode ut….
Hei Vilde! Så hyggelig at du vil teste oppskriften 🙂 Vi har ikke testet å lage en kake med denne oppskriften, men jeg vil tro at det går helt fint. Steketiden blir nok noe lengre. Du kan teste med en kakepinne eller fyrstikk etter 25 minutter for å sjekke om den fortsatt er rå og så eventuelt la den stå litt til om du synes det trengs. Lykke til!
Gir 1 porsjon ca. 8-10 muffins ?
Ja, det stemmer at oppskriften gir 8-10 blåbærmuffins med vanlig standard størrelse på formene. Lykke til! 🙂
Er det stor eller liten form som er brukt?
Hei Åse, her har vi brukt muffinsformene er i vanlig standard størrelse, altså ikke de store. Lykke til med baksten! 🙂
Jeg brukte vanlige former og fikk 15 stk. Stekte dem litt over 15 minutter
🙂
Du kan bare male havregryn selv i en foodprosessor eller lignende! Enkelt og billigere.
Takk for et godt tips, Åshild! 🙂
Hvor kjøper man havremel?
Havremel får du i velassorterte dagligvarebutikker. Lykke til med baksten! 😊
Kan man fryse disse?
Hei, det skal gå helt fint 🙂
Kan jeg bruke meierismør
Hei Inger, både smør og margarin vil fungere helt fint i denne oppskriften 🙂 Lykke til!
Nam