Saftige bananmuffins med peanøttsmør
Har du modne bananer og peanøttsmør kan du fint lage muffins uten både egg og melk. Bananen binder kakerøren sammen og gjør muffinsene saftige, mens peanøttsmøret bidrar med proteiner og en god og fyldig smak. Bruker du vegansk sjokolade er denne oppskriften også egnet for veganere. 1 porsjon er nok til 12 bananmuffins.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Mos bananene med en gaffel.
3. Tilsett olje, peanøttsmør og sukker og rør alt godt sammen.
4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og salt i en annen bolle. Rør inn havregryn.
5. Ha det tørre over i bananblandingen og rør sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da kan bananmuffinsene bli harde og kompakte.
6. Hakk sjokoladen i biter med en kniv og vend forsiktig inn i røren.
7. Fordel muffinsformer i et muffinsbrett eller utover et stekebrett. Bruk gjerne 2 former per kake dersom du ikke har muffinsbrett.
8. Fyll hver muffinsform 2/3 full med røre og stek midt i ovnen i 15 til 20 minutter. Avkjøl bananmuffinsene på rist.
Mine hevet dårlig! Hva kan jeg ha gjort galt? Føler jeg rørte inn alt veldig forsiktig 🤔
Hei Christine! Nå man bruker banan i røra så blir de saftige men også litt kompakte, så de hever ikke veldig mye under steking. Håper du ble fornøyd med smaken! 🙂
Veldig gode!
Var redd for at de skulle bli kompakte da røren var veldig tykk, men det ble de ikke. Myke og gode, og akkurat søte nok fremdeles som de føles sunne!
Måtte steke dem i 25 minutter. Kommer definitivt til å lage igjen!
Hei Anne Marie! Så hyggelig å høre. Dette blir raskt en favoritt!