Müslibarer
Hjemmelagede Müslibarer er enklere enn du tror! Disse er veldig gode, enkle å lage og kan brukes som en grunnoppskrift hvor du selv tilsetter det du liker best. Perfekt som mellommåltid, etter eller før trening, eller i matpakken eller tursekken.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland havregryn, frø og nøtter i en bolle og rør inn honningen. Finhakk dadlene og ha dem i bollen. Strø over kanel.
2. Smelt peanøttsmøret på lav varme og vend det inn i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene til du har en klebrig deig.
3. Nå har du grunnblandingen til müslibarene, hvis du vil kan du her blande inn andre ting du har lyst på som sjokoladeknapper, flere typer nøtter eller tørket frukt og bær. Hvis deigen da blir for tørr kan du ha i mer honning eller peanøttsmør litt av gangen.
4. Press deigen godt ned i en firkantet ildfast form (vår var 20×25 cm) dekket med bakepapir. Skyll hendene i kaldt vann og glatt ut overflaten så tykkelsen blir jevn. Bak nederst i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter.
5. Du kan også velge å sette deigen til kjøling i stedet for å steke den. Ha den da i kjøleskap i minst 1 time før du skjærer den i biter.
6. NB: hvis dadlene ikke er klissete og myke, la dem ligge i varmt vann i 10 min. før bruk. La alt vannet renne av.
Tips!
du kan også lage energikuler av deigen. Ha litt kaldt vann på hendene og rull deigen til kuler. Vend gjerne kulene i litt ekstra chiafrø før du setter dem i kjøleskap i minst 1 time.
Kommentarer