Hjemmelaget fiskegrateng
Det er gode grunner til at klassikeren fiskegrateng lever i beste velgående på norske middagsbord. Med kremet saus, torsk, makaroni og sprø topping, er gratengen både lett å elske og enkel å lage. Server den gjerne med nykokte poteter og en klassisk råkostsalat.
Ingredienser
Saus
Grateng
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Saus
1. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en kjele på middels varme, og rør inn hvetemelet slik at du får en tykk jevning.
2. Tilsett litt og litt av melken under stadig omrøring, slik at du får en klumpfri saus.
3. Tilsett ett og ett egg i den hvite sausen. Rør godt mellom hvert egg, og bland alt godt sammen. Ha i salt og muskat, og rør inn osten til slutt.
Grateng
1. Kok opp en kjele med vann og salt. Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken. Skru ned varmen til lavt, sett kjelen tilbake på platen og la torsken trekke i 8-10 minutter. Vannet skal være rett under kokepunktet, men fisken skal ikke koke.
2. Når torsken er hvit i kjøttet og flaker seg, er den ferdig. Ta ut fisken og del den i biter på ca. 2×2 cm.
3. Tilsett torskebitene, makaroni og frosne erter i den hvite ostesausen og ha det over i en ildfast form. Dryss strøkavring på toppen. Strø litt ost over om du ønsker og stek på midterste rille i 30 minutter.
4. Hjemmelaget fiskegrateng serveres gjerne med råkostsalat og kokte poteter. Du kan godt lage fiskegratengen klar dagen i forveien og steke den samme dag.
Det er unødvendig å koke Tor eller timet seifilet, først.
Skjær fisken i biter og bland den inni saus og eggeplomme blandingen. Skjær inn stive eggehviter til slutt.
Ha krydder, evt fiskebuljong knust, i væsken så blandes den jevnt
Gratengen skal jo stekes og det er viktig og ikke miste fiskekraften
Prøv dette, hilsen Signe
Her laget i- padder sin krøll i teksten det skal være :
koke torsken eller helt tine frossen seifilet blokk først
Hei Signe Anna! Takk for fine innspill 😊
Det vil nok være litt vanskelig å skjære opp en frossen filet eller fiskeblokk uten å tine litt først. I tillegg vil det ekstra tinevannet kunne gjøre at gratengen ikke vil sette seg. Derfor anbefaler vi at fisken trekkes før den brukes i gratengen 😊