Grove pizzasnurrer
Grove pizzasnurrer med tomat, skinke og ost er populære både i matpakken, barnebursdagen og som turmat. Pizzasnurrene er også ypperlige å fryse ned og kan enkelt tines opp ved å la de stå i kjøleskapet natten over eller ved å varme de opp på 140 grader i ca. 12 minutter. Oppskriften gir cirka 16 pizzasnurrer.
Ingredienser
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha hvetemel, sammalt hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle.
2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen. Ha vann og Soft Flora Steke og Bake i melblandingen og elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter.
3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen heve i ca. 60 minutter, eller til den har doblet i størrelse.
4. Dryss litt mel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken. Kjevle ut deigen til et kvadrat på ca. 60×60 cm.
5. Fordel pizzasausen over deigen.
6. Finhakk løk, paprika og skinke, og fordel disse over pizzadeigen.
7. Dryss over revet ost.
8. Rull deigen sammen til en pølse og del i skiver som er cirka 2 centimeter brede.
9. Legg pizzasnurrene med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i 20 minutter under et kjøkkenhåndkle.
10. Varm opp ovnen til 200 grader.
11. Pensle pizzasnurrene med et sammenvispet egg og stek dem på midterste rille i cirka 15 minutter.
12. La dem avkjøle helt før du eventuelt fryser dem ned.
Begynn alltid med smeltet margarin og væske i en gjærdeig. Fortsett med det grove melet og reguler til slutt fasheten på deigen med det fine melet
Hei!
Takk for innspillet. Det er som regel flere veier til mål – også når det gjelder oppskrifter. Den lange eltetiden gjør at væsken får trekke godt inn i melet og vi synes denne fremgangsmåten gir et saftig og godt resultat 😊