Saftig flerkornbrød
Flerkornbrød kan du enkelt lage selv, enten du baker eltefri eller eltet variant. Med både rug, spelt, havre og hvete, er dette et smakfullt og næringsrikt brød som metter godt. Oppskriften gir ett brød og vi har brukt en brødform på 2 liter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha speltmel, havremel, hvetemel, rugmel, tørrgjær, sesamfrø, linfrø, honning, salt og lunkent vann i en bakebolle.
2. Elt deigen på middels hastighet i cirka 10 minutter, til deigen slipper bakebollen.
3. Dekk til bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle. Dette hindrer at deigen tørker ut under heving.
4. La deigen heve i 60 minutter, til den har doblet i størrelse.
5. Pensle en brødform med Soft Flora Steke og Bake, og ha brøddeigen over i formen.
6. La brøddeigen etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
7. Varm opp stekeovnen til 175 grader.
8. Stek flerkornbrødet på midterste rille i 50-60 minutter, til brødet har en gyllen farge. Du kan sjekke om brødet er ferdigstekt ved å dunke lett på undersiden av brødet. Får du en «hul» lyd er det ferdig.
9. Ta flerkornbrødet ut av formen rett etter steking og la det hvile på en rist i minst 10 minutter før servering.
10. Server nystekt brød sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Tips!
Ønsker du å bake en eltefri variant, tilsetter du kun 0.25 ts tørrgjær og kaldt vann. La deigen heve på kjøkkenbenken i 8-10 timer.
Hvis jeg deler deigen til to mindre brød, hvor lenge bør de steke da ?:)
Vi har ikke testet dette selv på denne oppskriften, men jeg vil tro 30 til 40 minutter bør holde. Du kan teste om brødet er ferdig stekt ved å banke på undersiden, om det gir en hul lyd er brødet ferdig. Lykke til med bakingen! 🙂
Nydelig oppskrift. Brukte alle meltypene osv, men manglet frø. Så laget litt min egen versjon. Funket som bare det. 🙂
Så hyggelig å høre at brødet ble vellykket! Takk for tilbakemeldingen 🙂