Loukoumades er den greske slektningen til våre smultringer. De små ballene er sprø og gylne på utsiden og fantastisk luftige på innsiden. De serveres tradisjonelt med honning og kanel som i denne oppskriften, men det er kun fantasien som setter begrensning. Sjokoladesaus eller karamellsaus smaker også godt. Oppskriften gir cirka 50 små loukoumades.

Ingredienser

1 porsjon

450 gram hvetemel
1 pose tørrgjær
2.5 dl vann, romtemperert
2.5 dl melk, romtemperert
2 ss sukker
1 ts salt
1 ss honning
1 ts kanel

Hakkede mandler (kan sløyfes)

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • amina

    Kan dette fryses?

    • arlene

      Hei Cam! Loukoumades er nok aller best når de er helt nystekte men du kan fint fryse dem også. Tin noen minutter på benken og deretter la dem ligge noen minutter i ovnen slik at de blir litt varme. Lykke til 😊

  • haskell.lindgren

    Hvor mange får man fra en porsjon?

    • gene_koepp

      Det kommer litt an på hvor store man lager de, men vi regner ca. 50 små loukoumades på en porsjon 👍 Lykke til 😊

  • kaylee.larkin

    Jeg koker sirup av 2dl sukker og 2 dl vann. Legger i 2 kanelstenger og litt stjerneanis hvis jeg har. Og selfølgelig ca. 1 dl. honning. Og litt sitronskall (uten det hvite) gir en fin ekstra smak.
    Kan siles.
    Egner seg godt til oppbevaring etter den er nedkjølt. Kan

    • jalon_mckenzie

      Takk for tipset 😊Det høres veldig godt ut, Helge!