Stifado er en gresk klassiker mange har fått stifte bekjentskap med på ferie. En smakfull tomatisert kjøttgryte, krydret med nydelige middelhavssmaker. Den lager seg nesten selv og gir dessuten minimalt med oppvask.

Kommentarer

  • friedrich

    Kan man bytte ut kjøttet mot kjøttboller/kjøttkaker?

    • kody

      Hei Linda! Det kan du gjerne gjøre, men retten blir ikke helt den samme smaksmessig. Lykke til! 🙂

  • lillian

    Bedre med oliven olje, det er den rette oppskrift , olivero er ikke godt stekesmør

    • marjorie

      Helt enig med Kaj , må være oliven olje

  • trent_watsica

    Bedre med oliven olje, det er den rette oppskrift

    • carrie

      Hei Kaj! Vi foretrekker Olivero i denne retten, men det er ikke noe i veien for at du kan bruke olivenolje hvis du foretrekker det. Lykke til! 🙂

  • damon_vonrueden

    Hei. Ble litt tam uten salt og pepper.

    • ashley_jones

      Hei Svenn! Du må gjerne tilsette litt salt og pepper hvis du synes det ikke ble krydret nok. Smak deg litt frem, og lykke til! 🙂

  • myah

    Hva kan jeg bruke istedenfor rødvinseddik ?

    • david

      Hei Anne-Lene! Rødvinseddiken kan enten erstattes av andre typer av eddik, hvis du har, eller du kan øke rødvinsmengden litt. Sitronsaft er også fin å erstatte eddiken med. Lykke til! 🙂

      • jed.russel

        Hva kan man erstatte rødvin med?

        • alberta

          Hei Lise! Hvis du mener alkoholfritt alternativ kan enten eplejuice, annen fruktsaft eller litt buljong være fine erstattere for rødvin. Det er også mulig å bruke tomatjuice eller litt balsamicoeddik. Som alkoholholdige erstattere kan hvitvin, portvin eller vermouth fungere godt. Lykke til! 🙂

  • rodolfo.homenick

    Ser at det kun skal være 1,5 dl væske + tomater. Med en koketid på 90-120 min, er det ikke da fare for at dette vil koke tørt?

    • sharon

      Hei Anette,
      Nei det går fint i denne oppskriften 😊 Temperaturen må på lav varme.

  • kelton

    Det står at det blir 4 porsoner, men med 1,5 kg kjøtt så må det vil bli en del mer?

    • trenton

      Hei Lene,
      1,5kg kjøtt stemmer i denne oppskriften til 4 porsjoner.

  • moses_boyle

    Nydelig med gresk potetstappe til og gresk pitabrød

    • general

      Høres godt ut, Eva! 😊

    • princess.botsford

      Hva er gresk potetstappe?

      • cale

        Gresk potetstappe, hva er det?

      • jakayla

        Gresk potetstappe lages på ferdigkokte poteter (gjerne fra kjøleskapet) og inneholder mye hvitløk, blandt annet. For oppskrift kan du google gresk potetstappe / potetmos, eller Skordalia – som det også kalles.