Poke bowl med chilimajones
Poke, også kjent som surfernes sushi, er sunn hurtigmat fra Hawaii som har tatt verden med storm. Med poke får du den nydelige sushismaken på en brøkdel av tiden. Poke kan varieres i det uendelige og det er kun fantasien som setter begrensning når du skal velge fisk og tilbehør. Her har vi brukt laks og krydret den med en spicy chilimajones.
Ingredienser
Chilimajones
Poke bowl
Koriander
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Chilimajones
Poke bowl
1. Del opp laksen i små terninger og vend den inn i chilimajonesen.
2. Fjern skall og stein fra mango og avokado, og skjær alt i skiver. Strimle vårløken.
3. Kok edamamebønnene etter anvisning på pakken, skyll dem i iskaldt vann og fjern skallet.
4. Anrett alt i en skål ved å fylle bunnen av bollen med sushiris. Legg deretter på laks, avokado, edamamebønner, mango og vårløk.
5. Avslutt med å drysse over koriander og sesamfrø, og nyt den gode smaken.
Tips!
Topp poke-bollen med det du måtte ønske av tilbehør. For eksempel skiver av agurk og gulrøtter, kokte søtpoteter, rødkål, grønnkål, salat – poke passer perfekt når du skal tømme kjøleskapet. Du kan også bruke andre sorter av fisk: kveite, tunfisk, torsk etc. Men vær obs på at fisken må kunne spises rå. Er du i tvil kan du fryse den ned i 24 timer før den tilberedes.
Kommentarer