Wienerbrød med eplemos og vaniljekrem
Disse klassiske wienerbrødene er fylt med eplemos og vaniljekrem, og er den perfekte følgesvennen til enhver kaffekopp. Å lage wienerbrød krever litt tid og tålmodighet, men er enklere å lage enn mange tror, og er definitivt verdt innsatsen de krever. Oppskriften gir cirka 20 wienerbrød.
Ingredienser
Wienerdeig
Fyll
Melisglasur
Slik gjør du
Wienerdeig
1. Ha hvetemel, sukker, tørrgjær, melk og egg i en bakebolle og elt sammen på lav hastighet til du har en smidig og glatt deig som slipper bollen, cirka 10 minutter. La deigen hvile i ti minutter før du kjevler den.
2. Dryss litt mel over kjøkkenbenken. Ha deigen over på benken og kjevle den ut til et kvadrat på 30×30 cm.
3. Høvle skiver av Melange med en ostehøvel og dekk 2/3 av deigen med skivene.
4. Brett den delen av deigen som ikke har Melange inn mot midten, og brett deretter den siste siden inn slik at margarinen er lukket inn i deigen.
5. Kjevle så ut deigen til et nytt rektangel. Legg igjen på skiver av Melange på 2/3 av deigen. Brett den delen av deigen som ikke har Melange inn mot midten, og brett deretter den siste siden inn slik at margarinen er lukket inn i deigen. Gjenta dette en siste gang.
6. La deigen hvile i kjøleskapet i 15 minutter.
7. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Utbaking
1. Kjevle deigen til et rektangel som er cirka 4 mm tykk.
2. Skjær ut firkanter på cirka 15×15 centimeter. Ha en 1 teskje med eplemos i en sirkel på midten og brett hjørnene inn mot midten. Press sammen de fire hjørnene og ha 1 teskje med vaniljekrem på topp.
3. Kle en stekeplate med bakepapir.
4. Legg wienerbrødene på stekeplaten og pensle de med et sammenvispet egg.
5. Stek på midterste rille i 15-20 minutter, eller til wienerbrødene har fått en fin og gyllen farge.
6. Avkjøl wienerbrødene på en bakerist mens du lager melisglasuren.
Hvor lenge kan deigen ligge i fryseren?
Hei Thomas! Hvis du ønsker å fryse denne deigen kan den ligge i frysen i circa 1 måned. Lykke til! 🙂
Hei! 🙂 kan denne deigen lages dagen i forveien,- evt. Fryses? 🙂
Hei Harriet, og takk for spørsmål! Deigen kan gjerne lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet. Håper de faller i smak 🙂