Vegetartaco er et friskt og fargerikt alternativ til den klassiske fredagstacoen med kjøttdeig. I tillegg er det supergodt og enkelt å lage. Ved å bruke bønner, linser eller kikerter i stedet for kjøtt får du en god smak, fin konsistens og mettende proteiner. Her har vi valgt å fylle tortillalefsene med en bønnestuing av kidneybønner, men å mikse den med svarte bønner og smørbønner er også godt.

Ingredienser

4 porsjon

Bønnestuing

2 bokser kidneybønner (à 380 gram)
1 stk gul løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater (à 400 gram)
2 ss eplesidereddik eller sitron
2 ss flytende honning
2 ss tacokrydder

Hurtigsyltet rødløk

1 stk rødløk
1 stk lime, saften
1 ts sukker

Til servering

12 små tortillalefser
1 stk granateple
2 stk avokado, i terninger
100 gram fetaost, smuldret
4 ss fersk koriander, finhakket

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer