Vafler uten egg
Enkel
30 min
Vafler uten egg blir både knasende sprø og nydelige på smak. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Oppskriften gir 8 store plater.
Ingredienser
8 porsjon
1.5 dl Flytende Melange
2.5 dl melk
2.5 dl kaldt vann
1 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
275 gram siktet hvetemel
Til steking: Flytende Melange
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1. Bland sammen Flytende Melange, melk og kaldt vann i en bolle.
2. Pisk inn sukker, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel.
3. Varm opp vaffeljernet mens du lar røren svelle i 15 minutter. Pensle vaffeljernet godt med Flytende Melange før steking.
4. Stek vaflene i vaffeljernet på middels varme, og pensle vaffeljernet godt med Flytende Melange mellom hver vaffel.
Tips!
Vil du beholde sprøheten i vaflene, la dem hvile på en rist. Vil du ha myke vafler, kan du stable vaflene i et tårn og legge et kjøkkenhåndkle over.
Hi, can you replace the milk with water? Sorry don’t speak Norwegian, but I can translate it in Google. Thanks
Hello Arla! You can try it, but we wouldn´t recommend to use water instead of milk in this receipe. The taste will be very different. 🙂
Hei, kan dere ordne slik at det er mulig å doble oppskriften på nettsiden?
Hei Håkon! Hvis du trykker på plusstegnet som står ved siden av «antall porsjoner» helt til høyre så endrer ingrediensene seg tilsvarende det antall porsjoner du ønsker. Håper det var svar på det du lurte på. Lykke til! 🙂
Ja, men stopper på 15. Oppskriften er laget til 8 så skulle ha justert opp til 16.
Hei igjen Håkon. Hvis du legger til en porsjon får du disse målene til 16 porsjoner. Lykke til! 🙂
3 dl Flytende Melange
5 dl melk
5 dl kaldt vann
2 dl sukker
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
550 gram siktet hvetemel
Well done. Kom frem til det samme selv. Ikke noe problem å regne ut selvsagt i hode, men for et barn som skal doble oppskriften hadde det vært fint om det hadde vært teknisk mulig å sette antallet til 16 slik at oppskriften hadde doblet seg.
Hei! Takk skal du ha, jeg tar med innspillet videre! 🙂
Kan man bruke mandelmelk istedenfor vanlig melk?
Hei Sandra! Ja, det kan du! Lykke til1 🙂
Ingrediensene er fine for vaffelrøren
Så bra du er fornøyd, Åse! Håper vaflene smaker 😊
Jeg skulle lage dette, jeg smeltet margarin i stedet. Når jeg blander inn sukker og det så fester sukker seg med smør å klumper seg opp uten å blande seg med melk og vannet. Kan dette vøre fordi jeg brukte natron istede for bakepulver?
Hei Alina! For det aller beste resultatet anbefaler vi selvsagt å bruke de ingrediensene vi har foreslått, men her høres ut som at smeltet Melange har begynt å stivne når det kommer sammen med de andre ingrediensene. Melange i folie har andre egenskaper enn Flytende Melange og derfor burde det blitt rørt inn til slutt. Vi har ikke testet denne oppskriften med natron, så det kan også spille inn på resultatet. Vil du prøve igjen er det kanskje lurt å kjøpe inn bakepulver og endre litt på rekkefølgen dersom du ikke har Flytende Melange. Lykke til 😊
Funka greit for familien.
Det var hyggelig å høre, Fredrik 😊
Kjempe gode vafler! 🤩
Hei Amalie! Så hyggelig at vaflene falt i smak, takk for tilbakemeldingen! 🙂
1 dL sukker??? Er det riktig måleenhet?
Ja, det stemmer med 1 dl sukker. Det blir søte og gode vafler. Du kan fint redusere sukkermengden dersom du foretrekker mindre søte vafler. Lykke til 😊
Hei igjen😊 jeg og vennen min ville lage vaffel men vi har ikke flytende malange. Går det Ann og erstatte den med smeltet margarin?
Hei Alida! Det går selvsagt fint. Lykke til med vaflene 🙂
Hei jeg bare lurte på hva en porsjon betyr. På matprat.no betyr 1 porsjon 10 vaffler men det er sikkert ikke det samme.
Hei, Alida! I denne oppskriften så betyr 1 porsjon 1 vaffelplate. Det kommer selvsagt an på størrelsen på vaffeljernet ditt og hvor mye røre du bruker per vaffel.
En god vaffel oppskrift!!🧇🤩
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Solveig 😊
Dette er en godt vaffel ingrediens
Hei, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Første gang vi forsøkte å lage vafler uten egg, ettersom vi var fri for egg. Samboer var meget skeptisk, men sa det var en ny favoritt da vi var ferdige å spise. Spørs om det blir vafler uten egg heretter👍🏻
Hei Isabell, og tusen takk for super tilbakemelding! Gøy når ting funker, selv uten de tradisjonelle ingrediensene 🙂
Skal prøve denne til min svigerdatter som ikke tåler egg ,melk eller mel.
Så prøver alt glutenfritt og laktosefri
Hei Aud, da håper jeg den faller i smak! Ville dog bare vært obs på å redusere mengden glutenfritt mel noe, ifht det som står i oppskriften her. Bruker man samme mengden, kan vaflene bli litt tunge og kompakte. Lykke til 🙂
Er en porsjon et vaffeljern liksom?
Hei Elisabet, her regnes en plate som en porsjon. Derfor har vi lagt inn 8 porsjoner over ingredienslisten til høyre. Bare juster den etter ønsket mengde 🙂
Kan man bruke kefir isteden for melk?
Hei Maria, vet det er mange som liker det godt. Mulig du må ha litt mer vann for å sikre en flytende nok røre. Prøv deg frem, så blir det nok supergodt 🙂
Kan man bruke sukrin i stedet for sukker?
Hei Keilin,
Det kan du gjøre, men vil anbefale å kutte litt ned på mengden med sukrin, da dette ofte smaker søtere enn sukker 🙂
Jeg har lagd disse vaflene to ganger nå for jeg er alltid tom for egg når jeg vil ha vafler😂 men disse vaflene er faktisk en av de beste jeg har smakt! Anbefales sterkt❤️
Hei Tracy! Så hyggelig å høre at du elsker vafler like mye som oss! 😄
Ny favoritt 🤩
Hei Victoria! Så hyggelig å høre 🙂
Veldig dårlige vaffler
Hei Louise. Det var synd å høre at de ikke stod til forventningene. Ønsker deg en fin dag!