Vafler med kulturmelk
Når du lager vafler med kulturmelk kan du kan fint droppe både bakepulver, natron og egg fordi kulturmelken fungerer som hevemiddel i seg selv. Kulturmelk gir også vaflene en fin, syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping. Prøv for eksempel pisket krem og kirsebærsyltetøy. Oppskriften gir cirka 14 vafler.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker godt sammen.
2. Spe i kulturmelken og flytende Melange.
3. Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.
4. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.
5. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.
6. Avkjøl vaflene på rist og server.
Kan denne røra fryses? Har kulturmelk jeg må få brukt opp, men har ikke tid til å steke vafler.
Hei Monika! Ja, vaffelrøren kan fint fryses. Lykke til!
Oppskrift med berre dl-mål?
Har ikkje kjøkkenvekt…
Beklager sent svar, Ole Jonny! Håper du har fått laget vaflene likevel 😅
4 stk egg
1,5 dl sukker
10 dl skummet kulturmelk
1 dl Flytende Melange
6 dl siktet hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1 ts vaniljesukker
På sikt kan det være lurt å ønske seg en kjøkkenvekt etterhvert. Det er et godt verktøy å ha på kjøkkenet, uansett hva man skal lage 👍
Lykke til 😊
Det står en kan droppe egg og slikt, er det bare å ta det ut av oppskriften, men ellers samme fremgangsmåte?
Hei Pernille, du kan fint droppe egg, bakepulver og natron, uten å justere andre ingredienser eller fremgangsmåten. Konsistensen vil bli litt annerledes, men for de som har eggallergi er det et godt alternativ. Man kan også redusere eggemenden med halvparten uten problemer for en litt lettere vaffel 🙂 Lykke til!
kardemomme???
Hei Vigdis, mange sverger til kardemomme i vafler, ja! Om du er glad i det, anbefaler jeg absolutt å legge til en ts kardemomme her 🙂 Håper det smaker!