Tacograteng
Denne deilige tacogratengen er en digg og enkel hverdagsrett, som er perfekt når du vil lage mat til mange, uten å bruke for mye tid på kjøkkenet. Du kan gjerne fylle på med mer grønnsaker, spesielt hvis du har rester liggende i kjøleskapet. Revet gulrot, kål i tynne strimler og tomater i små terninger passer veldig godt. Det viktigste er at grønnsakene er revet eller skåret i små biter slik at alt blir ferdig samtidig.
Ingredienser
Tacograteng
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 225 grader.
2. Smør en langpanne eller ildfast form på cirka 25×35 centimeter med Flytende Melange.
3. Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange og brun kjøttdeigen.
4. Finhakk løken eller riv den på grovt rivjern og ha over i stekepannen. Rør godt sammen med kjøttdeigen.
5. Rør tacokrydderet inn i kjøttdeigen og hell over vann. Kok opp og la alt surre til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken er mør.
6. Skyll kidneybønner og mais over et dørslag.
7. Kutt paprika i små terninger.
8. Fordel kjøttdeig, kidneybønner, mais og paprikaterninger utover i langpannen. Topp med tacosaus og revet gulost.
9. Stek gratengen midt i ovnen i 25 til 30 minutter, til osten er smeltet og har fått en fin farge.
10. Server tacogratengen med limebåter, rømme, tacosaus og finhakket koriander. Sprø tortillachips passer også godt til.
Kommentarer