Sjokoladekake i langpanne er en enkel, men supergod klassiker som er rask å røre sammen. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger. Oppskriften gir cirka 16 kakekstykker.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

2.5 dl siktet hvetemel
3 dl sukker
1 dl kakaopulver
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
1.5 dl kefir
4 stk egg

Sjokoladekrem

100 gram Melange
6 ss melk
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
350 gram melis

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • allie_hilpert

    Den oppskriften var veldig lett å lese. Kake smakte helt
    fantastisk! Jeg vil anbefale den til alle😉Tusen takk for oppskrift❤️

    • albertha

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften og at kaken smakte fantastisk, Sarah! Det setter vi stor pris på at du deler. God sommer, og lykke til med bakingen 🙂

  • nannie_wunsch

    Kan anbefales, har brukt oppskriften slik at den både blei gluten og melkefri. Skikkelig god

    • noe_schumm

      Så flott å høre at du anbefaler denne kakeoppskriften, Irene! Det setter vi stor pris på at du deler med oss. Gøy at du har laget din egen vri på oppskriften, også. Lykke til med bakingen 🙂

  • riley.gerlach

    Jeg syntes denne ikke var så bra

    • janae_green

      Det var leit å høre at du ikke er fornøyd med oppskriften. Vi hjelper gjerne, så hvis det noe vi kan gjøre, så si gjerne fra. Eller la deg inspirere av våre 60 andre kakeoppskrifter: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • emelia

    Hei
    Kan jeg lage sjokoladekremen dagen før og oppbevare den på benken? Og kan jeg pynte den ferdig dagen før og ha den fremme på benken? Altså i romtemperatur? Takk for svar 🤗

    • randy.swift

      Hei May Britt! Det beste er å oppbevare kremen i kjøleskap, men det skulle ikke være noe i veien for å prøve deg litt frem med å oppbevare den på benken. Kaken kan lages og pyntes dagen før. Lykke til! 😊

  • amber

    Hei🙂 skal prøve meg på denne kaken, kan jeg bruke Creme Freche i stedet for Kefir?

    • mateo_weissnat

      Hei Bodil! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • hildegard

    Blir det feil å piske smørkrem av melis og margarin, så tilsette resten?

    • josiah

      Hei Margaret! Det kan du prøve, men mulig det blir vanskelig å få kremen jevn på den måten. Fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du prøver, og lykke til! 🙂

  • alvis_hessel

    Det ble gitt et tips tips av dere om å ikke piske for mye når melet først var kommet i røren pga luftighet forsvinner og det ble skrevet at melet spiser luften…
    Mens nå skal et og et egg piskes godt inn…
    Forvirrende.
    Hva skal man helst gjøre?

    • santa_durgan

      Hei Lisbeth! Denne kaken lages uten at du visper. Ingrediensene skal bare røres sammen. Du kan bruke sleiv eller elektrisk kjøkkenmaskin på laveste nivå. Det er viktig for et godt resultat. Lykke til! 🙂

  • joel

    Må man smelte smøret for og lage sjokolade kremen

    • narciso

      Hei Jonah! Nei, sjokoladekremen lager du ved å piske sammen Melange, melk, kakaopulver, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin. Hvis du smelter Melange vil du ikke få riktig konsistens på kremen. Lykke til med bakingen 🙂

  • kobe

    Hei,
    Kan man bake denne kaken i en rund form? 🙂

    • karl

      Hei Kristine! Ja, du kan gjerne bruke en rund kakeform isteden for langpanne. Ingrediensene i oppskriften tilsvarer en springform på 24/26 cm. Steketiden vil nok ikke variere noe særlig, men sjekk gjerne med en kakepinne når det nærmer seg slutten, for å være på den sikre siden. Alle ovner er forskjellige, så den angitte tiden er kun til veiledning. Lykke til med bakingen, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 😊

  • aylin

    Kan man erstatte natron med noe annet?

    • helen

      Hei Ella! Du kan erstatte natron med bakepulver, men vi vil ikke anbefale det i denne kaken. Resultatet vil bli noe annerledes, og natron fungerer best når det er syre tilstede, slik som her med kefir. Bakepulver vil gi mindre luftig kake og sannsynligvis en lysere farge. Lykke til! 🙂

  • trystan

    Kan Jeg bruke melk til kake?

    • maritza

      Hei Rama! Akkurat denne varianten blir best med kefir eller annen syrnet melk, som for eksempel kulturmelk, Biola, rømme eller yoghurt. Syrnet melk reagerer med natron og gjør at kaken blir både luftig og saftig. God bakelyst 🙂

  • roger_schowalter

    Hei😊
    Kan man bruke kremfløte istedet for melk i kremen?

    • zoila

      Hei Tulla! Ja, det kan du, men vi anbefaler å erstatte halvparten av mengden med vann, det vil si at istedenfor 6 ss melk bruker du 3 ss vann og 3 ss fløte. Lykke til 🙂

  • manuel_buckridge

    Hei. Lurer på om jeg kan bruke noe annet enn kefir i kaka.

    • tod.lynch

      Hei Søs! Ja, du kan bruke annen syrnet melk, som for eksempel kulturmelk eller Biola. Yoghurt kan også brukes, men kaken blir ikke like saftig. Lykke til!

  • aron_steuber

    Hei, Må man ha vaniljesukker?

    • tomas_effertz

      Hei Amna! Du kan gjerne sløyfe vaniljesukker, men da mister kaken den gode vaniljesmaken. Lykke til! 🙂

  • janick

    Stekes den midt i ovnen?

    • margarita

      Hei Hulde! Takk for at du ønsker å prøve en av våre oppskrifter! Hvis det ikke står oppgitt spesielt, kan du alltid gå ut fra at retten skal stekes på over/undervarme og midt i ovnen. Det gjelder denne nydelige sjokoladekaken også. Lykke til! 🙂

  • zella

    Hei. Hvis jeg dobler, trenger jeg 8 egg, eller holder det med 6 ?

    Kam jeg lage glasur med smeltet smør melis og kaffe

    • carmella_jenkins

      Hei Heidi! Vi anbefaler at du bruker 8 egg hvis du dobler oppskriften. Du kan bytte ut sjokoladekremen med andre kaketoppinger, så prøv deg gjerne frem med glasuren du nevner. Lykke til med bakingen! 🙂

  • aniyah

    Kjempegod sjokoladekake 😉

    • shaylee

      Hei Astrid, så hyggelig at kaken falt i smak 🤗 Lykke til med bakingen!

  • bartholome_beahan

    Er det bedre med melange enn meirismør?

    • dangelo

      Hei Dave! Vi synes selvfølgelig at kaken blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør hvis du foretrekker det. God bakelyst 😊

  • jaylin_hyatt

    Hei! Er det flytende eller romtemperert Melange i kremen?

    • rosetta

      Hei Ragnhild! Det er romtemperert Melange i kremen. Lykke til med bakingen! 🙂

  • shanon

    Kan man bruke oboy i stedet for kakaopulver? 🙂 eventuelt en blanding?

    • eliseo

      Hei Siri! Ja, det kan du, men vær oppmerksom på at smaken og fargen ikke blir den samme. Oboy inneholder tilsetningsstoffer, blant annet sukker og salt, og har mye mindre kakaoinnhold enn kakaopulver. En blanding av de to vil nok fungere fint. Lykke til med bakingen! 🙂

  • zoe_zboncak

    Hei! Jeg skal lage sjokoladekake som er til en konfirmasjon, går det fint å lage denne to dager i forveien? Altså hvis den skal serveres lørdag og det er torsdag i dag. Hvordan bør jeg da oppbevare den og pynter jeg med krem da samme dag?

    • moriah.beahan

      Hei Pernille! Kaken holder seg i flere dager i kjøleskap, så det går fint å bake to dager før du skal servere den. Legg på krem og pynt samme dag 🙂 Lykke til!

      • lorena.grimes

        Holder denne seg da i romtemperatur etter jeg har pyntet den?:) det blir å bake den en dag i forveien, må jeg likevel sette kaken uten pynt i kjøleskapet eller kan den stå på benken?..

        • liza_murray

          Hei Pernille! Ja, kaken holder seg i romtemperatur på benken over natten. Pass på at det ikke er for varmt i rommet, og legg glasuren på samme dag du skal servere den. Lykke til! 🙂

  • syble_johns

    Kan man bruke yoghurt istedenfor kefir?

    • jeramie_kirlin

      Hei Lisbeth! Denne kaken blir aller best med kefir, men du kan også bruke yoghurt. Vær oppmerksom på at kaken kan bli løsere i konsistensen, og ikke like saftig fordi fettinnholdet blir lavere. Lykke til med bakingen! 😊

  • hudson

    Det var uten sukker så den var dårlig Finn en bedre opskrift

    • shyann

      Hei Melisa! Nå ble vi usikre på hva du mener. Oppskriften inneholder sukker. Var det noe annet du mente å skrive?

  • ahmad.armstrong

    Kan jeg doble oppskriften og ha kaka i stor langpanne??

    • jammie_kunze

      Hei Turid! Ja, det kan du. Lykke til med bakingen, håper det smaker! 🙂

  • leon.wisozk

    Hei jeg lurte om mann kan bruke smeltet Tine margarin og ikke flytende Melange?

    • bridie

      Hei Zara! Det kan du. Lykke til! 🙂

  • felicita_considine

    Steketiden vet jeg ikke om er riktig. Har stekt den i 40min men likevel er den bløt inni. Prøver med 10min til.
    Ellers er kaka en stor favoritt 👌

    • laura

      Hei Anne! Hyggelig at dette er en favoritt hos deg! Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, så her gjelder det å følge med og sjekke med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden for å være på sikre siden, slik du har gjort, ja. Brukte du en liten langpanne med mål som angitt? Lykke til med bakingen! 😊

  • erin

    Hvor mange kalorier er det i et stykke?

    • lucinda_stanton

      Hei Annlise! Takk for at du er interessert i denne oppskriften. Vi finner gjerne ut hvor mange kalorier det er i et stykke av denne, men på grunn av ferietid tar det lengre tid å svare, men at vi er på saken. 🙂

      • nannie.spencer

        Takk takk 😃👍

        • ima

          Hei igjen! Da er ferietiden over, og ernæringssjefen vår har beregnet at hvert kakestykke har 306 kalorier. Lykke til med baksten hvis du prøver deg på denne! 🙂

  • darian

    En storhit i vår familie. Har også laget den melkefri, da bytter jeg ut kefir med kokosraps og bruker den blå melangen. Blir like god og luftig. Hadde den faktisk til bryllupskake.

    • bernadine

      For hen herlig bryllupskake det må ha vært 👏

      Så gøy å høre at oppskriften har falt så i smak hos dere, Anne! Og takk for tips om hvordan gjøre den melkefri. Det er mange som etterspør det 😊

  • letitia_robel

    Hvordan skal jeg gå sjokoladekrem stiv? blir bare glasur….😱

    • arjun.blanda

      Hei Lara! Det er viktig å piske kremen på høy hastighet for å få inn så mye luft som mulig. Det er best å bruke håndmikser eller kjøkkenmaskin med visp til dette. Det kan også hjelpe. å sette «glasuren» i kjøleskapet en halvtimes tid. Hvis det er for varmt i rommet, sånn som det kan være nå om sommeren, er det en viss mulighet for at det er litt vanskeligere å få en luftig krem. Håper dette er til hjelp!

      Lykke til 😊

  • brice.smith

    Veldig god og lettvint kake å lage.
    Eg har laga den to ganger. Andre gang brukte eg litt mindre kakao både i kaka og glasuren,for synes kaka blei litt mørk. Eg bruker soft flora til alt bakverk,og det funka bare bra i denne kaka også

    • rylee.halvorson

      Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding på oppskriften, Oddrun! Og takk for tips om å justere på mengden kakao for en litt mildere smak 😊

  • rashawn

    ~Hvis en ikke ønsker å lage den i langpanne, kan jeg bruke rund kakeform da? Eller blir den ikke like god da? Lengre steketid for å ikke bli rå i midten..?

    • lacey.littel

      Hei! Du kan fint bake denne sjokoladekaken i en rund kakeform i stedet for en langpanne. Ingrediensene i denne oppskriften tilsvarer en springform på 24/26 cm. Steketiden vil nok ikke variere i særlig stor grad, men sjekk med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden for å være på sikre siden. Alle ovner er forskjellige så den angitte tiden er kun en veileder. Lykke til med bakingen 😊

  • carleton

    Kaken ble helt nydelig også veldig lettvindt å lage.😊

    • chris_goyette

      Takk for fin tilbakemelding! Så hyggelig at du er fornøyd både med oppskriften og resultatet 😊

  • ashlynn

    Stekes den nederst eller midt i ovnen?

    • zelda.bergnaum

      Midt i ovnen 🙂

      • westley.oconner

        Det stemmer! Takk for at du deler 😊

    • santos_gerlach

      Hei!
      Med mindre det står noe annet i oppskriften anbefaler vi som regel alltid å steke kaker på rist midt i ovnen. Lykke til med bakingen 😊

  • blaze

    Kan man bruke hell eller rømme istedenfor kefir

    • taurean

      Hei Judith! Det er kefir i oppskriften fordi den reagerer med natron og gjør at kaken blir skikkelig luftig og saftig, men du kan også bruke rømme, surmelk eller yoghurt. Er litt usikker på hva «hell» er – kanskje det er en skrivefeil. Lykke til med bakingen 😊

  • gino

    Dette er den beste sjokoladekaken jeg har bakt, og jeg har prøvd mange oppskrifter. Jeg får alltid skryt av denne! Saftig og god 👌

    • faye_dubuque

      Hei Nina! Ja, dette er virkelig en vinner! Det gleder oss veldig å høre at det er din favoritt! Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen, og god påske til deg! 🙂

    • diego

      Skal den stekes midt i ovnen

      • lucie_abshire

        Ja, bruk over- og undervarme og stek på rist midt i ovnen. Lykke til med kaken 😊

  • brandy

    Kan man bruke delfia I stedet for Melange?

    • ayana_lockman

      Du kan bruke hvilke som helst margarin, men dette er en reklame for mills så det er derfor det står melange ✌️

    • ruthe_hane

      Hei Jana! Beklager sent svar – håper du har funnet en løsning som fungerer for deg!

      Men som svar på sprøsmålet ditt: Du må gjerne bruke annen type smør eller margarin i sjokoladekaken men Delfiafett er nok ikke egnet til denne oppskriften på grunn av helt andre bakeegenskaper. Lykke til med bakingen 😊

    • gilda_vonrueden

      Delfia er jo helt noe annet.

      • amara.halvorson

        Hvor mange stykker blir det sånn ca hvis du har antallet på 4?

        • howell_altenwerth

          Hei! Denne kaken er beregnet på en liten langpanne, som gir ca 20 kakestykker. 4 porsjoner gir 80 kakestykker. Lykke til med bakingen! 🙂

  • terrence_hessel

    Skal dere være smeltet smør i sjokoladekremen? Eller romtemperert ?

    • alford_pollich

      Hei Nora, takk for spørsmål! Melangen skal være romtemperert her 🙂

  • delta

    Hvor lenge holder den seg? Hvordan oppbevare den så den holder seg best mulig? Kan den fryses med kremen?

    • aubree

      Hei Maria, kaken kan holde seg opp mot en uke i kjøleskap, og bør helst ikke fryses med krem. Grunnen er at kremen kan få uønsket konsistens etter tining. Ta derfor ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Legg på krem og pynt samme dag 🙂 Lykke til!

      • vesta_oreilly

        👌🏻

  • elise

    Hei! Jeg har prøvd ut denne oppskriften to ganger nå, men klarer ikke å få smørkremen stiv uansett hvor lenge eller hardt jeg pisker den; det blir bare glasur. Hva gjør jeg galt?

    • ryan_effertz

      Hei David, kan det tenkes at du bruker flytende Melange i sjokoladekremen, også?

    • whitney.corkery

      Det var ikke gode

      • madelynn.gutmann

        Hei Malin, det var leit at denne ikke falt i smak. Si i fra om jeg kan hjelpe deg med tips eller råd til evt annen oppskrift 🙂 God helg!

  • maria

    Hvis laget dagen før og står i kjøleskapet. Var det slik at det anbefales å ikke legge på glasuren da, men vente til neste dag når den skal på bordet? Min hjerne tenker at det må være fint at den får satt og seg og stivnet godt i kjøleskapet natten over men er ingen baker.

    • cory.wiegand

      Hei, godt tenkt! Ingenting i veien for å ta sjokoladekremen på dagen i forveien. Bare husk at kaken bør være helt avkjølt før du tar den på, så ikke kremen smelter 🙂 Lykke til med baksten!

  • carolina

    Hei . Lurte på om det er noe annet enn kefir jeg kan bruke i den kaken ? . Har aldri sånt i hus

    • murray

      Jeg har med hell blandet lettrømme og vann til passende flytende konsistens, slumpet på forhold rømme/vann, så det ligner kefirs konsistens. En gang brukte jeg gresk yoghurt og vann, kaka ble nydelig, men litt løs i konsistensen pga mindre fettinnhold.

    • anika.smith

      Hei Bente. Akkurat denne varianten blir best med Kefir. Eventuellt kan du forsøke med naturell yoghurt og litt melk. God bakelyst 🙂

  • marshall

    Midt i ovnen eller nederst??

    • milton

      Hei Eli-Ann! Nederst eller litt under midten er mest optimalt for resultatet her. Sjekk gjerne underveis 🙂