Sjokoladekake i langpanne
Sjokoladekake i langpanne er en enkel, men supergod klassiker som er rask å røre sammen. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger. Oppskriften gir cirka 16 kakekstykker.
Ingredienser
Sjokoladekake
Sjokoladekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Begynn med røren til kaken og bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
3. Tilsett flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.
4. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
5. Kle en liten langpanne (30x22cm) med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.
6. Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.
7. La kaken avkjøles helt før du har på sjokoladekrem.
Sjokoladekrem
1. Sjokoladekremen lager du ved å piske sammen Melange, melk, kakaopulver, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig krem.
2. Smør sjokoladekremen over kaken. Dryss gjerne over litt strøssel og nyt den gode smaken.
Tips!
Du kan bytte ut sjokoladekremen med andre kaketoppinger. Prøv for eksempel peanøttglasur eller ostekrem.
Steketiden vet jeg ikke om er riktig. Har stekt den i 40min men likevel er den bløt inni. Prøver med 10min til.
Ellers er kaka en stor favoritt 👌
Hei Anne! Hyggelig at dette er en favoritt hos deg! Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, så her gjelder det å følge med og sjekke med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden for å være på sikre siden, slik du har gjort, ja. Brukte du en liten langpanne med mål som angitt? Lykke til med bakingen! 😊
Hvor mange kalorier er det i et stykke?
Hei Annlise! Takk for at du er interessert i denne oppskriften. Vi finner gjerne ut hvor mange kalorier det er i et stykke av denne, men på grunn av ferietid tar det lengre tid å svare, men at vi er på saken. 🙂
Takk takk 😃👍
Hei igjen! Da er ferietiden over, og ernæringssjefen vår har beregnet at hvert kakestykke har 306 kalorier. Lykke til med baksten hvis du prøver deg på denne! 🙂
En storhit i vår familie. Har også laget den melkefri, da bytter jeg ut kefir med kokosraps og bruker den blå melangen. Blir like god og luftig. Hadde den faktisk til bryllupskake.
For hen herlig bryllupskake det må ha vært 👏
Så gøy å høre at oppskriften har falt så i smak hos dere, Anne! Og takk for tips om hvordan gjøre den melkefri. Det er mange som etterspør det 😊
Hvordan skal jeg gå sjokoladekrem stiv? blir bare glasur….😱
Hei Lara! Det er viktig å piske kremen på høy hastighet for å få inn så mye luft som mulig. Det er best å bruke håndmikser eller kjøkkenmaskin med visp til dette. Det kan også hjelpe. å sette «glasuren» i kjøleskapet en halvtimes tid. Hvis det er for varmt i rommet, sånn som det kan være nå om sommeren, er det en viss mulighet for at det er litt vanskeligere å få en luftig krem. Håper dette er til hjelp!
Lykke til 😊
Veldig god og lettvint kake å lage.
Eg har laga den to ganger. Andre gang brukte eg litt mindre kakao både i kaka og glasuren,for synes kaka blei litt mørk. Eg bruker soft flora til alt bakverk,og det funka bare bra i denne kaka også
Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding på oppskriften, Oddrun! Og takk for tips om å justere på mengden kakao for en litt mildere smak 😊
~Hvis en ikke ønsker å lage den i langpanne, kan jeg bruke rund kakeform da? Eller blir den ikke like god da? Lengre steketid for å ikke bli rå i midten..?
Hei! Du kan fint bake denne sjokoladekaken i en rund kakeform i stedet for en langpanne. Ingrediensene i denne oppskriften tilsvarer en springform på 24/26 cm. Steketiden vil nok ikke variere i særlig stor grad, men sjekk med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden for å være på sikre siden. Alle ovner er forskjellige så den angitte tiden er kun en veileder. Lykke til med bakingen 😊
Kaken ble helt nydelig også veldig lettvindt å lage.😊
Takk for fin tilbakemelding! Så hyggelig at du er fornøyd både med oppskriften og resultatet 😊
Stekes den nederst eller midt i ovnen?
Midt i ovnen 🙂
Det stemmer! Takk for at du deler 😊
Hei!
Med mindre det står noe annet i oppskriften anbefaler vi som regel alltid å steke kaker på rist midt i ovnen. Lykke til med bakingen 😊
Kan man bruke hell eller rømme istedenfor kefir
Hei Judith! Det er kefir i oppskriften fordi den reagerer med natron og gjør at kaken blir skikkelig luftig og saftig, men du kan også bruke rømme, surmelk eller yoghurt. Er litt usikker på hva «hell» er – kanskje det er en skrivefeil. Lykke til med bakingen 😊
Dette er den beste sjokoladekaken jeg har bakt, og jeg har prøvd mange oppskrifter. Jeg får alltid skryt av denne! Saftig og god 👌
Hei Nina! Ja, dette er virkelig en vinner! Det gleder oss veldig å høre at det er din favoritt! Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen, og god påske til deg! 🙂
Skal den stekes midt i ovnen
Ja, bruk over- og undervarme og stek på rist midt i ovnen. Lykke til med kaken 😊
Kan man bruke delfia I stedet for Melange?
Du kan bruke hvilke som helst margarin, men dette er en reklame for mills så det er derfor det står melange ✌️
Hei Jana! Beklager sent svar – håper du har funnet en løsning som fungerer for deg!
Men som svar på sprøsmålet ditt: Du må gjerne bruke annen type smør eller margarin i sjokoladekaken men Delfiafett er nok ikke egnet til denne oppskriften på grunn av helt andre bakeegenskaper. Lykke til med bakingen 😊
Delfia er jo helt noe annet.
Hvor mange stykker blir det sånn ca hvis du har antallet på 4?
Hei! Denne kaken er beregnet på en liten langpanne, som gir ca 20 kakestykker. 4 porsjoner gir 80 kakestykker. Lykke til med bakingen! 🙂
Skal dere være smeltet smør i sjokoladekremen? Eller romtemperert ?
Hei Nora, takk for spørsmål! Melangen skal være romtemperert her 🙂
Hvor lenge holder den seg? Hvordan oppbevare den så den holder seg best mulig? Kan den fryses med kremen?
Hei Maria, kaken kan holde seg opp mot en uke i kjøleskap, og bør helst ikke fryses med krem. Grunnen er at kremen kan få uønsket konsistens etter tining. Ta derfor ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Legg på krem og pynt samme dag 🙂 Lykke til!
👌🏻
Hei! Jeg har prøvd ut denne oppskriften to ganger nå, men klarer ikke å få smørkremen stiv uansett hvor lenge eller hardt jeg pisker den; det blir bare glasur. Hva gjør jeg galt?
Hei David, kan det tenkes at du bruker flytende Melange i sjokoladekremen, også?
Det var ikke gode
Hei Malin, det var leit at denne ikke falt i smak. Si i fra om jeg kan hjelpe deg med tips eller råd til evt annen oppskrift 🙂 God helg!
Hvis laget dagen før og står i kjøleskapet. Var det slik at det anbefales å ikke legge på glasuren da, men vente til neste dag når den skal på bordet? Min hjerne tenker at det må være fint at den får satt og seg og stivnet godt i kjøleskapet natten over men er ingen baker.
Hei, godt tenkt! Ingenting i veien for å ta sjokoladekremen på dagen i forveien. Bare husk at kaken bør være helt avkjølt før du tar den på, så ikke kremen smelter 🙂 Lykke til med baksten!
Hei . Lurte på om det er noe annet enn kefir jeg kan bruke i den kaken ? . Har aldri sånt i hus
Jeg har med hell blandet lettrømme og vann til passende flytende konsistens, slumpet på forhold rømme/vann, så det ligner kefirs konsistens. En gang brukte jeg gresk yoghurt og vann, kaka ble nydelig, men litt løs i konsistensen pga mindre fettinnhold.
Hei Bente. Akkurat denne varianten blir best med Kefir. Eventuellt kan du forsøke med naturell yoghurt og litt melk. God bakelyst 🙂
Midt i ovnen eller nederst??
Hei Eli-Ann! Nederst eller litt under midten er mest optimalt for resultatet her. Sjekk gjerne underveis 🙂