Saftige horn
Det er overraskende enkelt å lage saftige og myke horn. Hornene kan lages både med og uten fyll, og vil være en gledelig overraskelse både på koldtbordet, i matpakken, til frokost, lunsj og kvelds. Oppskriften gir cirka 8 horn.
Ingredienser
Slik gjør du
Deig
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle til kjøkkenmaskinen. Varm opp melken til ca. 37 grader. Tilsett melk og egg, og elt deigen med eltekrok i 10 minutter.
2. Ha i kald Melange i terninger og elt videre i 10 minutter til.
3. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.
Utbaking
1. Dryss litt hvetemel over kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til en sirkel.
2. Del opp deigen som en pizza i 8 stykker med en pizzaskjærer eller skarp kniv. Rull hvert stykke fra ytterkanten og innover mot midten.
3. Legg hornet på et bakepapir med den tynne enden så vidt under hornet slik at det ikke hever seg og stikker opp under steking.
4. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la hornene heve i 30 minutter.
5. Varm opp ovnen til 200 grader.
6. Pensle hornene med et vispet egg og dryss over valmuefrø.
7. Stek hornene på midterste rille i 10 til 12 minutter, avhengig av ovnen din. Hornene skal være gylne på toppen når de er ferdige.
Tips!
Hornene kan gjerne fylles med noe godt som ost, skinke, salami, chorizopølse med mer.
Jeg er bare et barn og det burde ha stått at melken skulle ha vært varm.
Hei Andrea! Det har du helt rett i! Takk for at du oppdaget feilen, den skal vi få rettet så raskt som mulig. Håper det ikke skapte for store ulemper for deg, og at du vil prøve oppskriften igjen! 🙂