Det er lite som slår lukten av av nybakte boller! Her får du luftige og saftige boller som kan spises som de er, eller så kan deigen brukes til annen søt gjærbakst som kanelboller og skolebrød.

Ingredienser

1 porsjon

5 dl melk
150 gram sukker
1 ts salt
150 gram Melange
1 kg siktet hvetemel
50 gram gjær
2 ts malt kardemomme
200 gram rosiner (valgfritt)
1 stk egg (til pensling)
1 ss melk (til pensling)

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • aditya_harvey

    Deilige boller

    • dovie

      Så godt å høre at du liker oppskriften og bollene, Inger Lisbeth! Takk skal du ha, og kos deg med baksten 🙂

  • milan

    Nydelig boller🤩

    • tyrell

      Takk for det, Rita! God bakelyst til deg 🙂

  • tressie.hammes

    Fin deig å jobbe med, lett å rulle ut deigen. Luftige og farlig gode boller!

    • rusty_lang

      Så hyggelig at du liker oppskriften, Marianne! Enig i at disse er farlig gode. Håper du fristes til å bake dem igjen. Lykke til! 🙂

  • eriberto

    Super luftig boller 😁

    • ashley_pfeffer

      Herlig at bolleoppskriften og bollene faller i smak, Marita! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • josue.kub

    Tusen takk for fabelaktig oppskrift på nydelige boller. De ble lette og luftige med en herlig balansert smak. Kan virkelig anbefales. Digger rosinboller 🥳.

    • ramona_hirthe

      Hei Jarle! Så hyggelig at du synes oppskriften er fabelaktig, og at bollene ble nydelige. Det setter vi stor pris på å høre, takk skal du ha. Kos deg med baksten 🙂

  • rafael

    Anbefales

    • darrell.macgyver

      Takk for anbefalingen, Jan! Håper det smakte, og lykke til med bakingen 🙂

  • candelario_lebsack

    Kanon luftige 👍👍👍

    • alberta_kris

      Så hyggelig at bollene ble luftige, Ole! Håper de smakte godt også. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • anahi_reichel

    Hei❤️
    Nå har jeg og mamma satt bollene til etterheving.❤️👍🏼
    Har troa på at de blir veldig veldig gode. Droppet rosinene da jeg ikke liker de.🫶🏼👌🏼
    Jeg tror det blir de beste bollene jeg har bakt🪷🌸

    • cody.keeling

      Nå håper vi at bollene ble like gode som du trodde, Emilia! Takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med baksten 🙂

  • mae

    God oppskrift, men alt for lite melk. Pleier halvt om halvt med melk og vann. Ma ha ca en dl mere vann og en del olivenolje. Da blir deigen glatt og trenger ikke hvetemel når bollene bakes ut. Dersom deigen føles klissete, bruk litt olje på hendene. Hilsen Lillian

    • arnaldo

      Hei Lillian! Så hyggelig å høre at du synes oppskriften er god, og takk for tipset om din vri på bolledeigen. Det skal vi prøve en dag. Fortsatt god sommer til deg! 🙂

  • emmanuelle_gleichner

    Veldig gode boller. Jeg har som oftest byttet ut noe av melken med vann, lærte på skolen, for å få de litt luftigere. Smelter alltid smør og har oppi melken etterpå og varmer til fingervarme. Laget og noen skoleboller av deigen.

    • vicenta

      Så hyggelig at bolleoppskriften faller i smak, Evelyn! Takk for tipset med vann, det skal vi forsøke neste gang. Kos deg med baksten 🙂

  • mattie.friesen

    Laga boller selv utem mamma og pappa og jeg er bare 10 år👩‍🦰🤣

    • jaqueline

      Så flink du er til å bake, Oda! Håper bollene falt i smak. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten videre 😊

  • shad.dare

    Har akkurat laga bolledeigen no å trills dei ut så siste heving att på 1 time no så ska dei inni ovnen😃tok rosin oppi så spent på resultatet😃

    • weston

      Håper baksten ble vellykket og at bollene smakte, Britt Marit! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 😊

  • orval_grimes

    Det gikk veldig bra. men det var litt vanskelig å få melka i riktig temperatur!

    • edythe

      Hei igjen Ylva og Live! Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket. Når det gjelder melken og 37 grader, kan dere ta høyde for at fingervarmt betyr at når du kjenner på melka med fingeren og ikke synes den er verken varm eller kald, da er temperaturen riktig. Lykke til! 🙂

  • elouise

    Jeg og vennen min skal lage disse. Vi er barn på 9 år tror du det går an å lage det får oss?

    • alden

      Hei Ylva og Live! Ja, det tror jeg skal gå kjempefint. Lykke til med bakingen, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • jody

    Er det viktig at det er fast form på smørret eller kan det være flytende melange?

    • michale

      Hei Thale! Du kan gjerne bruke Flytende Melange i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • heidi

    Nå er jeg fornøyd med denne oppskriften!
    Har i tillegg hatt i sukkat ! Bedere kan det ikke bli !

    • gerson

      Hei Einar! Ingenting gleder oss mer enn å høre at oppskriftene våre faller i smak. Takk skal du ha, og kos deg med bollene! 🙂

  • julie

    Har prøvd denne oppskriften før, med godt resultat.
    Isteden for rosiner, puttet jeg en rute med Stratos i hver bolle.
    Det ble veldig popp.
    Serverte disse til 10kaffe ombord i båten jeg var kokk.
    Det resulterte i, at jeg ble båtens beste kokk.😂😂😂😂

    • salvador_quigley

      Hei Laila! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Det høres nydelig ut med Stratos i hver bolle, det skal vi prøve en dag. Lykke til med baksten 😊

    • lue

      Oppskriften er god den, slik den er. Men å bli skutas beste kokk på «10kaffeboller» er vel litt drykt påstand. Det skal nok litt meir enn stratos i bollene for å bli det

  • hugh_deckow

    Hei!
    50g gjær det står. Jeg lurer på om hvor mye tørr gjær pose kan bruke?

    • stan

      Hei Tone! En pose tørrgjær tilsvarer 50 gram fersk gjær. Lykke til med bakingen! 😊

  • edmond.jaskolski

    Deigen ble som silke, og bollene ble kjempegode, med perfekt balanse mellom søtt og salt👍

    • felicita

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Lillian! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 😊

  • reed

    Gikk veldig dårlig, bollene ble ferdige på utsiden med helt rare inni men vi spist prøve en gsng til ut barna da ksm blir bedra 👍🏾

    • terrell.hintz

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket, Kelly! Flott at du vil prøve igjen, og vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål. Lykke til! 😊

  • emery

    Kjemegode!

    • francesca_white

      Så koselig at bollene falt i smak. Takk for tilbakemelding, Merete! God bakelyst til deg! 😊

  • ferne

    VÆLDIG BRA👌👌👌

    • karelle.runte

      Godt å høre at du likte bollene, Solveig! Takk skal du ha, og god bakelyst 😊

  • gabriel_hermann

    Veldig fin oppskrift 👍denne
    Oppskriften vil jeg bruke mere😀

    • joey_dietrich

      Herlig å høre at bolleoppskriften faller i smak, Birgit! Lykke til med bakingen fremover, og god bakelyst! 😊

  • llewellyn

    Den var så god at vi lagde den to ganger.

    • zane

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Eldar Johan! Takk skal du ha, og kos dere med boller i sommer! 😊

  • eldridge

    Alle som har smakt bollene hos meg, har gått over til denne oppskriften! Helt topp!

    • mona

      Så utrolig hyggelig å høre, Janne! Takk skal du ha, og kos deg med bollebakst i sommer! 😊

  • noe

    Kan jeg sette deigen på kvelden og rulle boller dagen etterpå?

    • connie.rutherford

      Hei Jani! Nei, men du kan sette bollene på brett godt dekket med plast over om kvelden og la dem heve i kjøleskapet over natten, minst 12 timer. Bruk kald væske, halvér gjærmengden, og la bollene hvile i minst 30 minutter på benken før du steker dem. Lykke til! 🙂

  • demond.kiehn

    Jeg måtte steke de mye lenger er bare 10 min og det ble veldig messete men ellers ble di gode 🙂

    • gilda

      Hei Victoria! Så flott å høre at baksten smakte godt 🙂 Steketiden i oppskriftene våre er alltid veiledende, så flott at du justerte slik at det passet med din ovn. Lykke til med bakingen!

  • erica.cartwright

    Veldig saftige og fine boller, holder seg i flere dager 😊

    • darien

      Vi setter veldig stor pris på å høre at oppskriften faller i smak hos deg, Eva! Takk for det, og lykke til med bakingen 😊

  • margarette_okon

    Beste bolleoppskriften. Bollene er saftige i flere dager etterpå. Eneste oppskriften jeg har kommet over hvor bollene (det du velger og lage) føles dagsferske. Ikke juks på hevingen;)

    • mafalda_kutch

      Så koselig å høre at bolleoppskriften vår er en favoritt hos deg, Caroline! Takk skal du ha. Enig i at mye smak ligger i hevingen. Lykke til med bollene 🙂

  • dolores

    Var de beste bollene jeg har laget.

    • marco

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Maria! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • leonel

    Veldig fin oppskrift! Gikk fort å blande sammen og hevet seg veldig fint! Jeg smeltet smøret og varmet melken og smøret sammen istedet for kun melken. Vet ikke om det gjør forskjell, men resultatet ble supergode, saftige boller!

    • leone

      Hei Sofia! Det går fint å blande smeltet Melange og melk sammen i denne oppskriften slik du gjorde. Kos deg med bollene, og takk for den hyggelige tilbakemeldingen 🙂

  • eino

    Syntes det ble veldig fine og luftige boller. 👍👍Gerd H Børstad Snåsa

    • sigrid_nicolas

      Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, Gerd! Lykke til med bakingen 🙂

  • marlene

    syns det var altfor lang tidsbruk på denne oppskriften

    • arjun

      Hei Anne-Lise! Nå ble jeg litt usikker på hva du mener, men tenker du på hevetiden på 1,5 time? Fete deiger trenger litt lengre tid til å heve enn brøddeig, men det er ikke noe i veien for å heve kortere tid hvis du ser at deigen er klar til utbaking. Lykke til! 🙂

      • aiden

        Gjæren er utelatt i slik gjør du 🙂

        • reba_rowe

          Hei Anne! Gjæren er omtalt i punkt 4. Lykke til! 🙂

  • taurean

    Går det og bruke tør gjær?

    • ruby.auer

      Hei Lujain! Ja, bruk gjerne tørrgjær i denne oppskriften. 1 pose tilsvarer 50 gram gjær. Lykke til! 🙂

  • dillon_towne

    Jeg har kjedet meg hjemme idag. Men plutselig så kom jeg på å bake boller for første gang:) og det gikk fantastisk på grunn av denne oppskriften

    • dina

      Godt å høre at bollene falt i smak, Julian! God jul til deg! 🙂

  • shawna.shanahan

    Hvor mange boller er deg i en
    posjon?

    • isom_brown

      Hei Julie! En porsjon gir ca. 25 boller. Lykke til! 🙂

  • maci_mertz

    Nam

  • mac_walker

    Beste bollene ever.. <3 . Aldri hatt så gode boller noen gang jeg og såå luftige da. Gikk ned på høykant her til barn og barnebarn. Takk så mye for denne oppskriften. <3 hilsen Eli

    • tevin

      Alltid hyggelig med sånne tilbakemeldinger, Eli Anne! Kos deg med bollebaksten! 🙂

  • zackary_quigley

    Fin oppskrift på boller .

    • katharina

      Hei Maria! Takk for fin tilbakemelding, lykke til med bakingen! 🙂

  • christine

    Nydelige og fantastisk luftige boller!

    • dalton

      Hei Nina! Takk for hyggelig tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 🙂

  • martin

    Smakte ikke så godt

    • yesenia.marks

      Hei Sandra! Det var leit å høre at bollene ikke falt i smak. Vi har mange andre gode oppskrifter også, så kanskje du vil prøve deg på en av dem? Lykke til! 🙂

  • justus

    Hvor mange boller blir det av en porsjon? 😁

    • bryana

      Hei Nathalie! Oppskriften gir circa 25 boller. Lykke til med bakingen! 🙂

  • annabell

    Første gang eg baker boller sjøl, og må sei at det vart meget bra. Super oppskrift som lager luftige og smaksrike boller. Men eg brukte bare 800g hvetemel, så hald igjen en del av melet. 750g i deigen og 50g til utbaking. Deigen kan godt være litt klebrig, men bør akkurat sleppe bollen. 😋👍👍😊😊

    • wava

      Hei Bjørn! Så hyggelig å høre at bollene falt i smak! Og takk for tipset om melmengden. Alltid viktig å justere underveis for å få perfekt resultat, noe det høres ut som du fikk denne gangen. Lykke til hvis du baker igjen! 🙂

  • carlotta

    Super oppskrift! Det pblir fine og luftige boller hver gang😊bytter ut H-melk og margarin med laktosefritt, det fungerer aldeles utmerket!

    • demario_rippin

      Hei Eli! Så koselig å høre at oppskriften var vellykket og at bollene falt i smak! Takk skal du ha, og god mandag videre til deg! 🙂

    • kayden_bashirian

      Skal prøve disse nå, blir sikkert gode.
      Et lite tips til de som ikke er garvet i baking så er det en fordel å skrive hvor de skal sette brettene – midt i ovnen

      • delfina

        Hei Margrethe! Tusen takk for godt innspill, nå er oppskriften rettet! God bakst til deg! 🙂

  • imani

    Veldig fin oppskrift. Blir meget luftige boller 😀 jeg bytter ut melange med meierismør og bruker helmelk. Det blir veldig bra! Har aldri målt opp mel, sper på med mel til det er passe. Det er stor forskjell på hvordan man jobber med deigen om hvor mye mel man trenger.

    • skyla.conn

      Så hyggelig å høre at oppskriften var vellykket, og at bollene falt i smak, Annelen! God sommer videre til deg 🙂

  • roel_gutkowski

    For lite veske til 1 kg mel.
    Lite i forhold til mange andre bolleoppskrifter!
    Hadde 950 gr. mel. Måtte tilsette mye mere veske!

    • marge_klocko

      Hei Gerd! Så leit at oppskriften ikke svarte helt til forventningene. Det kan være vi skal ta en ny kikk på den og se om det er noe vi kan endre på for at den skal bli tydeligere.

      Det er ikke uvanlig at det varierer fra oppskrift til oppskrift om hvor mye væske man skal bruke, hvor lenge man skal elte og om man skal bruke smeltet margarin/smør eller ikke. Melange inngår som væske sammen med melk og utgjør da 650 gram til sammen. Kanskje det hadde vært nok å starte med 900 gram hvetemel i deigen og holdt av resten til utbaking?

      Takk for tilbakemeldingen og håper bollene ble gode til slutt 😊

  • christina

    Veldig god oppskrift! Gav deilige og saftige boller! 😍

    • mireille.dietrich

      Så hyggelig tilbakemelding, Ailin! Disse bollene er en klar favoritt hos oss!😉

  • katharina_hand

    Kunne ikke bake disse for hadde ikke hardt Melange bare flytende.

    • anabelle

      Det er ikke noe i veien for å bruke flytende Melange til denne oppskriften. Bruk samme mengde som fast Melange, eller litt mindre. Lykke til med baksten 😊

  • chanel.doyle

    Jeg gleder meg til og bake disse bollene de ser så lekre ut på bildene❤️

    • rubie.bayer

      Jeg elsket de bollene. De er bare best. Jeg elsker dem!👌👌👌❤️❤️❤️

    • bobby_runolfsdottir

      Så hyggelig at det frister, Lilli!

  • taryn

    Kan man bruke tørrgjær?

    • wilton_harvey

      Ja, du kan fint bake disse bollene med tørrgjær 😊

  • vallie

    Hvir mange boller blir en porsjon?

    • trycia

      Denne oppskriften gir ca. 25 boller.

  • marge

    Eg lagde dene og den ble ekstremt god.

    • kiara

      Hei Espen, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Glad de falt i smak!

  • ike

    Jeg bruker bare denne

    • clara

      Hei Carine, så hyggelig å høre at du har en favoritt blant våre oppskrifter ❤️ Ønsker deg en herlig helg!

  • tina.wisoky

    Veldig gode boller💕💕💕

  • cielo

    De bollene er best😅😅😅😅😅

    • torey

      Hei Malin, og takk for superhyggelig kommentar❤️ Bollebakst er ikke ikke bare-bare, så veldig stas at du er så fornøyd med denne oppskriften 🤗

  • margaretta_effertz

    Bruker ikke en annen bolle oppskrift👍🏻👍🏻👍🏻👏🏼👏🏼👏🏼❤️❤️❤️

    • camilla

      Tusen takk for superfin tilbakemelding, Celina ❤️ Veldig gøy å høre at du har funnet en favoritt blant våre oppskrifter 🤗 Fortsatt fin helg til deg!

  • kali_fritsch

    Bruker bare denne bolleoppskriften!🙌 Elsker den!

    • claudia_upton

      Så gøy å høre, Cecilie! Takk for hyggelig tilbakemelding ❤️

  • trystan

    I dag var det første gang jeg har prøvd meg som baker og det kan jeg bare love at,ikke blir den siste,noe så lett og å utrolig gode boller har jeg ikke spist siden jeg gikk ut barneskolen,smaken fikk meg mange ti år tilbake i tid ,så nå blir det baking mye mye boller så tusen takk for en god og lett oppskrift på så gode boller,så nå skal jeg kose meg med bolle nr 4 he-he 🙂

  • quinn

    Nydelige, luftige og saftige boller hver gang 😊

    • edyth

      Så hyggelig å høre at baksten falt i smak, takk for at du deler, Evian! 😊

  • bobby_bernhard

    Gikk veldig dårlig, bollene ble ferdige på utsiden med helt rare inni. Det luktet vondt og smakte ekkelt. Noen av bollene stod inne i over en time! Dårlig oppskrift.

    • rossie

      Tror du da har dårlig ovn altså.

      • jacques

        Nei, ovnen er veldig ny og funker med alt annent som er inni der.

  • rex.weimann

    XD

  • mikayla_cummerata

    Beste bolle oppskriften. Fikk skryt av familien. Fikk beskjed om å lage fler med engang

    • rosalind

      Hei Smilla! Så morsomt å høre! Da er det bare å fylle opp med et lager til påsken.☺️ Husk å spis noen selv, da.😉
      God påske til deg og familien!

  • orpha

    Ble både kanel boller, boller med og. Uten rosiner. Ca 25 stk. Mega flott oppskrift som skal brukes igjen. Tusen takk

    • jalyn

      Hei Gunn! Så hyggelig å høre! Håper du får en fin påske!

  • myriam

    32 stk , 34 om jg ikke hadde spist litt underveis

    • loyal.kshlerin

      Bolledeig er godt da, ser ikke noe feil med det😅👍😊

      • madelynn

        Helt enig😆😆😆

  • cristian_robel

    Fikk bare 24 boller

    • darrick

      Hei! Oppskriften gir ca. 25 boller. Hvor mange du får kan variere litt etter størrelsen man lager på bollene. Vi håper det smakte 🙂

    • marcia

      Haha

    • rebekah_conn

      24 er bedre enn 23