Mørke pepperkaker
Til forskjell fra lyse pepperkaker har de mørke gjerne en litt mindre søt smak, men til gjengjeld mer fylde, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Denne oppskriften gir ca. 60 pepperkaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smelt Melange i en kjele. Ha sirup, sukker og fløte i en passende stor bolle.
2. Tilsett den smeltede margarinen og melet med krydder og natron. Arbeid deigen til den blir jevn og glatt.
3. Legg deigen i en bolle, dekk med plastfolie og la den hvile i minst 12 timer i kjøleskapet.
4. Kjevle deigen ut på melet bakebord elle bakepapir. Hvor tykk deigen skal kjevles kommer an på hva den skal brukes til. Til hjerter, snipper eller stjerner er 3 mm passe. Til større hjerter og kakemenn må deigen kjevles noe tykkere.
5. Legg kakene på stekeplate dekket med bakepapir.
6. Stek dem i stekeovn ved 180 grader i 6-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer