Lyse pepperkaker
Til forskjell fra mørke pepperkaker har de lyse gjerne en litt søtere og mildere smak, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Pepperkakebaking er svært populært blant barn i førjulstiden. Kakene lages som oftest ved å stikke ut figurer i utkjevlet deig med ulike former. De ferdigstekte kakene pyntes så med melis i ulike farger og med snop, som for eksempel non-stop og seigmenn. Denne pepperkakedeigen gir ca. 60 pepperkaker.
Ingredienser
Glasur
Konditorfarger
Slik gjør du
1. Bland sukker, vann, sirup, kanel, nellik og ingefær i en kjele, og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett Melange delt i terninger. Rør til det blir kaldt.
2. Tilsett melet med natron. Arbeid deigen raskt sammen. La den stå å hvile i et par timer.
3. Kjevle deigen tynt, til små figurer og hjerter (ca. 3 mm). Til større figurer kan deigen være noe tykkere.
4. Legg kakene på bakeplate dekket med bakepapir og stek i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen.
5. Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.
Glasur
1. Bland melis, eggehvite og sitronsaft, og rør glasuren jevn. Farg noe av glasuren i ulike farger.
2. Ha glasuren i små plastposer og press glasuren ned i det ene hjørnet og knyt igjen. Klipp et lite hull i hjørnet like før pepperkakene skal pyntes.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer