Kokosmakroner
Enkel
30 min
Saftige og sprø kokosmakroner er en viktig del av julekosen for mange. Makroner har vært laget siden 1500-tallet og skal visstnok stamme fra Italia. Disse små marengsene er enkle å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. Kokosmakronene er laget uten hvetemel og er derfor naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 makroner.
Ingredienser
1 porsjon
4 stk eggehviter
200 gram sukker
1 ts vaniljesukker
200 gram kokosmasse
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 165 grader.
2. Pisk eggehviter, sukker og vaniljesukker i en ren bolle til eggehvitene er stive.
3. Vend inn kokosmassen forsiktig med en slikkepott.
4. Legg på topper av kokosmassen på et bakepapir med en spiseskje.
5. Stek på midterste rille i 15 minutter. Kokosmakronene skal være sprø på utsiden, og saftige og seige på innsiden.
Hei, Denne oppskriften er normalt så flott og jeg har alltid vært kjempefornøyd.
Denne gangen ble de ikke så seige som de pleier. Noe jeg kan gjøre ?? Brødskalk / rå potet etc i kakeboksen. Tusen takk for svar.
Hei Ann Mari! Så leit å høre at kokosmakronene ikke ble vellykkede. Kan det være at du stekte dem for lenge? Alle ovner er forskjellige er den oppgitte steketiden er veiledende. Husk også at det skal brukes over- og undervarme, og ikke varmluft på disse kakene. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂
Dette er den beste oppskrifta jeg har brukt på kokosmakroner!
Hei Elin! Så koselig å høre at kakene falt i smak! Kos deg med julebaksten! 🙂
De var helt nyyyyyydelige!
Så hyggelig å høre at kokosmakronene falt i smak hos deg, Stine! God bakelyst! 🙂
Stemmer 15 min steketid? Jeg måtte legge til ca 10 min…
Vennlig hilsen Kirsti Braarud
Hei Kirsti! Ja, steketiden stemmer. Men fordi alle ovner er forskjellige er den oppgitte steketiden alltid veiledende, og det beste er å prøve seg litt frem med sin ovn. Lykke til! 🙂
Kan disse fryses???
Hei Ingermv! Du kan gjerne fryse kokosmakronene, da beholder de den deilige seige konsistensen. Lykke til 😊
Veldig lett oppskrift(selv for den som ikke er superflink)🤗smaker helt fortreffelig👍
Så hyggelig å høre at kakene falt i smak! 😊
Virkelig nydelige kaker 😋Beste oppskrift jeg har hatt 😋
Hei Inger-Lise! Så flott å høre at du er fornøyd med oppskriften! God bakelyst videre til deg! 🙂
Tusen takk for oppskrift har aldri hatt så fine kpkosmakroner. ❤
Hei Bodhild! Så hyggelig å høre, takk skal du ha, og vi håper det smaker! 🙂
Hei. Dere burde ta litt mindre sukker når man lager dobbel eller trippel for de var kjempesøte! De var jo gode men alt for søte.
Hei Iver og Torunn! Takk for innspill. Så hyggelig at kakene falt i smak. Det er ikke noe i veien for å bruke litt mindre sukker enn det står i oppskriften, hvis dere foretrekker det. God førjulstid til dere! 🙂
Jeg er så fornøyd dem er kjempe fine og helt perfekte Tusen takk🥰
Hei Marit! Så hyggelig å høre at du er fornøyd med baksten og oppskriften, det setter vi stor pris på å høre! God førjulstid videre til deg! 🙂
Skal eggehvite piskes stiv sammen med sukker.
Hei Åse! Ja, pisk eggehviter stive sammen med sukker og vaniljesukker. Lykke til! 🙂
Hveldig god men måtte ta med mye mindre sukker
Hei Asaad! Så hyggelig at makronene falt i smak! Vi har ikke prøvd denne oppskriften med mindre sukker fordi det bidrar til konsistensen på makronene. Men godt å høre at det ble vellykket bakst hos deg. God bakelyst videre! 🙂
Kan man steke på varmluft ?
Hei Kari Merete! Ja, det kan du gjøre, men da kan de bli litt for tørre, så vi anbefaler over- og undervarme. Lykke til, og god bakelyst! 🙂
Bra at du gir oss opskrift
Lykke til med baksten, håper det smaker!
Jeg pleier å brune kokosen litt i en tørr stekepanne, så de får en gylden farge, smaker fantastisk 😍
Nam, det høres veldig godt ut! 🙂
Oppbevares disse i romtemp og selv om de er myke inni? Og hvor lenge holder de?
Hei Karen! Kakene holder seg i en måned og oppbevares best i tett kakeboks. Lykke til!
Eggelikør av eggeplommene 👍🎅🏻
Har du en god oppskrift på eggelikør eller?
Disse makronene er de beste jeg har bakt…nå er de spist opp alt..må steke nye idag !
Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Elin! God jul til deg 🎄
Eggeplommer lager du is av👍👍
Det er kjempesmart! Takk for tipset 😊
Forslag til hva jeg kan bruke de 4 eggeplommene til?
Det er mye godt man kan bruke de ekstra eggeplommene til. Hva med en hjemmelaget sitronkrem (lemon curd)? Vanilijesaus og vaniljekrem? Ekstra eggeplommer er perfekt å bruke både i pannekakerøre og til vafler. Det er også ideelt til hjemmelaget majones eller hollandaise sause til fiskemiddagen. Lykke til 😊
Ok, takk for svar.🙂
Tenkte kanskje det var noen typer kaker.
Eggerøre
Makroner lager jeg som «restekaker». Etter at jeg har laget fattigmannsbakkels sitter jeg igjen med eggehvite etter 20 egg. Bruk plommene til bakkels, en av de tradisjonelle 12 slag.
Fantastisk gode,men raspet skall av 4 mandariner og helte det i deigen.Veldig frisk på smak.(kan også bruke sitron skall eller appelsinskall) God jul🎄🧑🏻🎄🎅
Det høres veldig godt ut, Britt! Takk for tipset og god jul til deg også 🎄
Bruk skall av økologisk frukt. Citrusfrukter kan være sprøytet med farge (matsminke), eller sopp-/innsektsmiddel.
Hadde for lite sukker men fyllte på med melis og det gikk kjempebra. Og som Marit sa resultatet mer som kokosmarengs, glatte og sprø:)
Så flott ar du ble fornøyd og at du fikk det til selv om du måtte improvisere litt 😊
Kjempe gode å lett oppskrift. Mere som kokkosmarengs. Har aldri bakt kokkosmakroner før. Men disse er bedre en de jeg har smakt før😊
Takk for flott tilbakemelding 😊Det er fint å høre at du ble så fornøyd med kakene!
Kjempegode. Må fort meg å gjemme dem så de ikke forsvinner før jul.
God jul 🤶
Hehe! Kanskje du må bake en ekstra porsjon bare for å være sikker? God jul til deg også 🎄
De beste, ble bare så gode – stolt 🙂 takker for kjempefin og enkel oppskrift..God Jul🎁🎁😘
Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Ina! God jul til deg også 🎄
De ble kjempegode 😍 Kan de fryses.
Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Du kan godt fryse kokosmakronene, da beholder de den deilige seige konsistensen. Lykke til 😊
Har de i ovnen nå.ser superfine ut😊🤗
Så hyggelig å høre at du har brukt oppskriften vår. Håper du blir fornøyd med resultatet 😊
Har laget kokosmakroner – etter samme oppskrift – i alle år, men hadde lyst til å prøve en ny og enkel oppskrift, med lysere farge på makronene.
Denne var helt perfekt, lyse, saftige og lekre kokosmakroner! Takk!❄️😀❄️
Hilsen Tove Stenshorne.
Så gøy at oppskriften falt i smak! Takk for kjempehyggelig tilbakemelding 😊
Her forsvant de på ett to tre og fikk høre at dette var de beste kokosmakroner ever!! Tok halvparten med smeltet kokesjokolade på og wow, begge deler like gode! Baker ny forsyning nå👍🎉
Så gøy å høre, Aud! Det høres veldig godt ut med sjokolade på 😊
God bakelyst!
Hvor mange blir det av 5 porsjoner?
Jeg fant det ut 🤣😂
Hei! Så bra! Oppskriften gir ca. 24 makroner. 😊
Smekket denne sammen i gårkveld. Gjort på et øyeblikk. Hadde ikke så høye forventninger, har bakt lignende før med diverse resultater. Denne er fantastisk! Smeltet i munnen. Skulle spare dem til jul, men innen et døgn var de oppspist. Skal bake nye i morgen. Mannen min elsket dem.
Hei Heidi! Haha, det er fort gjort når man lager kokosmakroner. 😊 Hyggelig å høre at dere likte de! God bakelyst!
Lang holdbarhet tror de kan ha i lukket boks ?
Blir sprø selvom tett boks .Fryses- blir perfekt
Takk for tipset, Marit 😊
Hei Kristoffer! Kokosmakronene har lang holdbarhet så lenge de oppbevares tørt og mørkt, gjerne litt kjøligere enn vanlig romtemperatur. De bør holde minst en måned.
Mine blir sprø før det har gått en mnd tross tette bokser. 😓
Det kan selvsagt skje, Marit. Det kan være kokosmakronene hels skal være litt mindre stekt, men også at de oppbevares ved lavere temperatur vil hjelpe. Men det beste er selvsagt å spise de opp før de blir liggende for lenge 😊
Takk for oppskrift
❤❤❤❤❤
Så hyggelig at de falt i smak, Latifa! 😊