Saftige og sprø kokosmakroner er en viktig del av julekosen for mange. Makroner har vært laget siden 1500-tallet og skal visstnok stamme fra Italia. Disse små marengsene er enkle å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. Kokosmakronene er laget uten hvetemel og er derfor naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 makroner.

Kommentarer

  • name

    Bruker muffins former. Blir kjempebra

    • jacquelyn_rutherford

      Så smart tips, Unni! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • sofia.shanahan

    Lagde etter denne oppskriften for første gang. Beste kokosmakroner jeg har smakt 😄

    • jaunita.crona

      Så koselig at kokosmakronene faller i smak, Camilla! Det er vi veldig glade for å høre. Lykke til med baksten i 2025 🙂

  • montana

    VELDIG gode kokosmakroner👍👍👍👏

    • frances.auer

      Hei Karin! Så koselig at oppskriften faller i smak hos deg. Det blir vi veldig glade for å høre, og ønsker deg en god jul 🙂

  • otha

    Litt dumt med oppskrift da kokos masse er 250 gram pr pose

  • austin

    Kan disse fryses?

    • trinity

      Hei Kp! Ja, det kan de. Lykke til! 🙂

  • johann_bosco

    Hvor lang holdbarhet har disse i kakeboks?

    • katarina.lindgren

      Hei Kari! Disse holder seg 3-4 uker i tett kakeboks. Lykke til med bakingen! 🙂

  • marcelle

    Fantastisk gode er de.🌲🎅🤶🧑‍🎄

    • skyla

      Alltid gøy å få så fin tilbakemelding, Mariann! Takk skal du ha, og god jul til deg! Nyt kokosmakronene! 🙂

  • corrine_nienow

    Flott å lage sammen med barnebarn på 8 år som
    Spiser glutenfritt👍🎄🥰🤶

    • maribel

      Så koselig å høre at du baker sammen med barnebarn, A. Mona! Ja, dette er en vinner for alle som spiser glutenfritt. God jul, og takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

  • zoie

    Makronene satt litt fast på papiret da jeg skulle ta dem av bakepapiret.
    Burde de ha stekt et minutt til eller to? Eller skulle jeg ha latt dem kjølne litt før jeg tok dem av?
    Ellers helt perfekt, sprø oppå og seige inni. Tar litt mindre sukker neste gang.

    • douglas

      Hei Bente! Ja, det er lurt å la kaken avkjøle i et par minutter før du tar dem forsiktig av bakepapiret. Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften. God jul, og lykke til med bakingen! 🙂

  • helmer

    Har brukt denne oppskriften hvert år. Jeg må, ellers tror jeg gubben kaster meg ut. 😂 Kjempegode blir de. Det er de eneste julekakene som blir spist opp her.

    • tad_corwin

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Torunn! Takk skal du ha. Kos dere med kakene, og god jul til deg og gubben! 🙂

  • lizeth

    Jeg lagde kakene litt store, så de måtte stekes i nesten en halv time, men ble bra. Veldig søte makroner, men gode.

    • aliyah

      Godt å høre at oppskriften falt i smak, Anne Mette! God bakelyst, og nyt juletiden! 🙂

  • beatrice_kiehn

    Så fornøyd med å endelig lykkes med kokosmakroner. ndelig ei oppskrift som fungerer hjå meg -Hadde nesten lyst å sende bilde av kakene i ny kakeboks 🙂 God Jul!

    • kendall_morar

      Bedre tilbakemeldingen kan vi ikke få, Elna! Takk skal du ha, og god bakelyst i førjulstiden! 🙂

  • grayce.nolan

    Disse ble kjempegode. Enkel og grei oppskrift ❤

    • conor_becker

      Godt å høre at kakene falt i smak, May Liss! Lykke til med bakingen, og god førjulstid til deg! 🙂

  • santos

    Like gode hvert år.😊

    • marian

      Flott å høre at kokosmakronene faller i smak! Takk for tilbakemelding, og god bakelyst i førjulstiden til deg! 🙂

    • ally

      Nam🥰😍

  • cora.stracke

    De ble nydelige! Sprø utenpå og seige inni! Takk😋

    • mason

      Godt å høre, Lilleba! God førjulstid til deg! 🙂

  • amos

    Jeg hakket kokesjokolade og hadde det oppi røren 👌, ble veldig gode.

    • elouise

      Nam, det høres nydelig ut, Annavi! Takk for tipset, og god førjulstid til deg! 🙂

  • nora

    De var veldig gode ❤️❤️

    • jerrell

      Herlig å høre at kakene falt i smak hos deg, Maren! Ha en fin advents- og juletid, og lykke til med baksten! 🙂

  • marques

    Hvor lenge er de holdbar ?

    • sim_glover

      Hei Hege! I tett kakeboks holder kakene seg i 3-4 uker. Lykke til med baksten! 🙂

  • gaetano

    Kjempegode, men skal de være flate?
    Uansett, de beste jeg har fått til og jeg har prøvd mange oppskrifter.

    • roderick.bernier

      Så hyggelig at kokosmakronene faller i smak, Oldemor! Kakene skal ikke være helt flate, men slik som på bildet i oppskriften. Lykke til med bakingen! 🙂

    • odessa.buckridge

      Eggene må stå ute ikke komme rett fra kjøleskapet

  • deja.powlowski

    Jeg har en flaske med eggehviter- kan jeg få vite hvor mange dl 4 stk blir?
    Vh Hege

    • ayana

      Hei Hege! En eggehvite tilsvarer 0,25 dl væske, så du trenger 1 dl med eggehviter i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • chanel

    Hei, Denne oppskriften er normalt så flott og jeg har alltid vært kjempefornøyd.
    Denne gangen ble de ikke så seige som de pleier. Noe jeg kan gjøre ?? Brødskalk / rå potet etc i kakeboksen. Tusen takk for svar.

    • fern

      Hei Ann Mari! Så leit å høre at kokosmakronene ikke ble vellykkede. Kan det være at du stekte dem for lenge? Alle ovner er forskjellige er den oppgitte steketiden er veiledende. Husk også at det skal brukes over- og undervarme, og ikke varmluft på disse kakene. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂

  • maxine

    Dette er den beste oppskrifta jeg har brukt på kokosmakroner!

    • cristina_dibbert

      Hei Elin! Så koselig å høre at kakene falt i smak! Kos deg med julebaksten! 🙂

  • ted.hermiston

    De var helt nyyyyyydelige!

    • bradford

      Så hyggelig å høre at kokosmakronene falt i smak hos deg, Stine! God bakelyst! 🙂

  • christine

    Stemmer 15 min steketid? Jeg måtte legge til ca 10 min…
    Vennlig hilsen Kirsti Braarud

    • delphia.bahringer

      Hei Kirsti! Ja, steketiden stemmer. Men fordi alle ovner er forskjellige er den oppgitte steketiden alltid veiledende, og det beste er å prøve seg litt frem med sin ovn. Lykke til! 🙂

  • phoebe

    Kan disse fryses???

    • catharine

      Hei Ingermv! Du kan gjerne fryse kokosmakronene, da beholder de den deilige seige konsistensen. Lykke til 😊

  • lemuel

    Veldig lett oppskrift(selv for den som ikke er superflink)🤗smaker helt fortreffelig👍

    • diana

      Så hyggelig å høre at kakene falt i smak! 😊

  • louie

    Virkelig nydelige kaker 😋Beste oppskrift jeg har hatt 😋

    • ahmad_lemke

      Hei Inger-Lise! Så flott å høre at du er fornøyd med oppskriften! God bakelyst videre til deg! 🙂

  • isom_kuhlman

    Tusen takk for oppskrift har aldri hatt så fine kpkosmakroner. ❤

    • karianne.schamberger

      Hei Bodhild! Så hyggelig å høre, takk skal du ha, og vi håper det smaker! 🙂

  • lourdes_bergstrom

    Hei. Dere burde ta litt mindre sukker når man lager dobbel eller trippel for de var kjempesøte! De var jo gode men alt for søte.

    • keara

      Hei Iver og Torunn! Takk for innspill. Så hyggelig at kakene falt i smak. Det er ikke noe i veien for å bruke litt mindre sukker enn det står i oppskriften, hvis dere foretrekker det. God førjulstid til dere! 🙂

  • murray.watsica

    Jeg er så fornøyd dem er kjempe fine og helt perfekte Tusen takk🥰

    • simone

      Hei Marit! Så hyggelig å høre at du er fornøyd med baksten og oppskriften, det setter vi stor pris på å høre! God førjulstid videre til deg! 🙂

  • francisco

    Skal eggehvite piskes stiv sammen med sukker.

    • morgan

      Hei Åse! Ja, pisk eggehviter stive sammen med sukker og vaniljesukker. Lykke til! 🙂

  • adrianna

    Hveldig god men måtte ta med mye mindre sukker

    • rhea

      Hei Asaad! Så hyggelig at makronene falt i smak! Vi har ikke prøvd denne oppskriften med mindre sukker fordi det bidrar til konsistensen på makronene. Men godt å høre at det ble vellykket bakst hos deg. God bakelyst videre! 🙂

  • alexander

    Kan man steke på varmluft ?

    • tanya_oconner

      Hei Kari Merete! Ja, det kan du gjøre, men da kan de bli litt for tørre, så vi anbefaler over- og undervarme. Lykke til, og god bakelyst! 🙂

  • dawn_volkman

    Bra at du gir oss opskrift

    • felix_reynolds

      Lykke til med baksten, håper det smaker!

  • pierre.johnson

    Jeg pleier å brune kokosen litt i en tørr stekepanne, så de får en gylden farge, smaker fantastisk 😍

    • ivy_torp

      Nam, det høres veldig godt ut! 🙂

  • wilton

    Oppbevares disse i romtemp og selv om de er myke inni? Og hvor lenge holder de?

    • juston_christiansen

      Hei Karen! Kakene holder seg i en måned og oppbevares best i tett kakeboks. Lykke til!

  • brenda_okon

    Eggelikør av eggeplommene 👍🎅🏻

    • bethany.kuhn

      Har du en god oppskrift på eggelikør eller?

  • anika

    Disse makronene er de beste jeg har bakt…nå er de spist opp alt..må steke nye idag !

    • magdalen_schneider

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Elin! God jul til deg 🎄

  • loyce

    Eggeplommer lager du is av👍👍

    • lance.blick

      Det er kjempesmart! Takk for tipset 😊

  • anastasia

    Forslag til hva jeg kan bruke de 4 eggeplommene til?

    • jaunita.johnson

      Det er mye godt man kan bruke de ekstra eggeplommene til. Hva med en hjemmelaget sitronkrem (lemon curd)? Vanilijesaus og vaniljekrem? Ekstra eggeplommer er perfekt å bruke både i pannekakerøre og til vafler. Det er også ideelt til hjemmelaget majones eller hollandaise sause til fiskemiddagen. Lykke til 😊

      • tyreek.roob

        Ok, takk for svar.🙂
        Tenkte kanskje det var noen typer kaker.

    • mazie

      Eggerøre

    • alberto.zboncak

      Makroner lager jeg som «restekaker». Etter at jeg har laget fattigmannsbakkels sitter jeg igjen med eggehvite etter 20 egg. Bruk plommene til bakkels, en av de tradisjonelle 12 slag.

  • juliet

    Fantastisk gode,men raspet skall av 4 mandariner og helte det i deigen.Veldig frisk på smak.(kan også bruke sitron skall eller appelsinskall) God jul🎄🧑🏻‍🎄🎅

    • matilde

      Det høres veldig godt ut, Britt! Takk for tipset og god jul til deg også 🎄

    • thea_cremin

      Bruk skall av økologisk frukt. Citrusfrukter kan være sprøytet med farge (matsminke), eller sopp-/innsektsmiddel.

  • alyce_stracke

    Hadde for lite sukker men fyllte på med melis og det gikk kjempebra. Og som Marit sa resultatet mer som kokosmarengs, glatte og sprø:)

    • esmeralda

      Så flott ar du ble fornøyd og at du fikk det til selv om du måtte improvisere litt 😊

  • leora

    Kjempe gode å lett oppskrift. Mere som kokkosmarengs. Har aldri bakt kokkosmakroner før. Men disse er bedre en de jeg har smakt før😊

    • ruben_olson

      Takk for flott tilbakemelding 😊Det er fint å høre at du ble så fornøyd med kakene!

  • dorothy.muller

    Kjempegode. Må fort meg å gjemme dem så de ikke forsvinner før jul.
    God jul 🤶

    • harmony

      Hehe! Kanskje du må bake en ekstra porsjon bare for å være sikker? God jul til deg også 🎄

  • percy.bernier

    De beste, ble bare så gode – stolt 🙂 takker for kjempefin og enkel oppskrift..God Jul🎁🎁😘

    • cleora_emard

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Ina! God jul til deg også 🎄

  • della

    De ble kjempegode 😍 Kan de fryses.

    • monte

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Du kan godt fryse kokosmakronene, da beholder de den deilige seige konsistensen. Lykke til 😊

  • gaetano

    Har de i ovnen nå.ser superfine ut😊🤗

    • vern

      Så hyggelig å høre at du har brukt oppskriften vår. Håper du blir fornøyd med resultatet 😊

  • jackson_kiehn

    Har laget kokosmakroner – etter samme oppskrift – i alle år, men hadde lyst til å prøve en ny og enkel oppskrift, med lysere farge på makronene.
    Denne var helt perfekt, lyse, saftige og lekre kokosmakroner! Takk!❄️😀❄️
    Hilsen Tove Stenshorne.

    • emanuel_oreilly

      Så gøy at oppskriften falt i smak! Takk for kjempehyggelig tilbakemelding 😊

  • marie

    Her forsvant de på ett to tre og fikk høre at dette var de beste kokosmakroner ever!! Tok halvparten med smeltet kokesjokolade på og wow, begge deler like gode! Baker ny forsyning nå👍🎉

    • laury

      Så gøy å høre, Aud! Det høres veldig godt ut med sjokolade på 😊
      God bakelyst!

  • providenci

    Hvor mange blir det av 5 porsjoner?

    • baby.skiles

      Jeg fant det ut 🤣😂

      • buster

        Hei! Så bra! Oppskriften gir ca. 24 makroner. 😊

  • waldo_harvey

    Smekket denne sammen i gårkveld. Gjort på et øyeblikk. Hadde ikke så høye forventninger, har bakt lignende før med diverse resultater. Denne er fantastisk! Smeltet i munnen. Skulle spare dem til jul, men innen et døgn var de oppspist. Skal bake nye i morgen. Mannen min elsket dem.

    • reinhold_erdman

      Hei Heidi! Haha, det er fort gjort når man lager kokosmakroner. 😊 Hyggelig å høre at dere likte de! God bakelyst!

  • ardella.upton

    Lang holdbarhet tror de kan ha i lukket boks ?

    • yoshiko_cremin

      Blir sprø selvom tett boks .Fryses- blir perfekt

      • hailie

        Takk for tipset, Marit 😊

    • damaris

      Hei Kristoffer! Kokosmakronene har lang holdbarhet så lenge de oppbevares tørt og mørkt, gjerne litt kjøligere enn vanlig romtemperatur. De bør holde minst en måned.

      • jimmy.willms

        Mine blir sprø før det har gått en mnd tross tette bokser. 😓

        • granville

          Det kan selvsagt skje, Marit. Det kan være kokosmakronene hels skal være litt mindre stekt, men også at de oppbevares ved lavere temperatur vil hjelpe. Men det beste er selvsagt å spise de opp før de blir liggende for lenge 😊

  • torey_mills

    Takk for oppskrift
    ❤❤❤❤❤

    • darrel

      Så hyggelig at de falt i smak, Latifa! 😊