Dette er en frisk og fyldig jordbærostekake som er laget med en knasende god glutenfri kjeksbunn. Denne festkaken kan du fint lage opptil 3 dager i forveien.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeksbunn

300 gram glutenfrie Digestive-kjeks

Ostemasse

3 dl kaldt vann
1 dl vann til koking
8 stk gelatinblader
600 gram kremost naturell
200 gram sukker
800 gram jordbær
5 dl kremfløte
100 gram jordbær til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Kommentarer

  • nelda

    Hei. Tidligere da jeg har laget med glutenfri digestive kjeks har bunnen blitt steinhard. Hvordan blir bunnen i denne oppskriften?

    • ona

      Hei Hilde! Denne bunnen blir mye løsere siden Flytende Melange har litt andre egenskaper og ikke hardner på samme måte som hvis du bruker smeltet Melange. Så det kan være dette er kjeksbunnen du er ute etter. Lykke til med bakingen 😊

  • heber

    Kan jeg bruke philadelfia ost istedet for kremost naturell? Isåfall, er det samme mengde jeg må ha da eller? På forhånd, takk for svar.

    • santiago.okeefe

      Hei Ki! Det kan du helt fint bruke. Samme mengde ja.

  • celine

    Kan kaka fryses?

    • raul_roob

      Hei Eva, denne ville jeg nok vært forsiktig med å fryse, ettersom bærene kan endre konsistens en del når de blir fryst og tint. Men smaken er nok likevel nydelig 🙂

  • kenneth.hahn

    Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde

    • reba

      Hei, Hilde, bruk gjerne glutenfrie Digestive kjeks, som oppført i ingredienslista her 🙂

  • gilberto_beahan

    Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde

  • royal_goldner

    Min stivna ikke, og jeg endte opp med for mye røre til formen.. Men smaken kan man ikke si noe på 😂 kan man kanskje bruke vanlig gelepulver (sitron?) med 1 dl vann? Føler det kanskje hadde stivna bedre da…

    • stacey_friesen

      Hei Kathrine, glad den falt i smak, men leit ikke konsistensen ble optimalt. Du kan godt erstatte gelatinplatene og 1 dl vann med 1 pakke sitrongelé og 2,5 dl vann. Det er halvparten av væskemengden av det som står på pakken og vanlig mengde til en ostekake. Lykke til 🙂 🤞🏻