Italienske ostebomber
Disse italienske ostebombene er som et ekteskap mellom pizzaen og gjærbollen, og resultatet er ekte kjærlighet. Bollene er luftige og saftige, fylt med smakfull salami og smeltet ost. Perfekt når du vil lage noe godt til gjester eller bare til deg selv. Du kan også gjøre dem grove ved å erstatte 1/3 av hvetemelet med grovt mel. Ostebombene kan fryses. Oppskriften gir ca. 12 ostebomber.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Ha hvetemel, melk, sukker, salt, egg og gjær i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.
2. Tilsett 0.75 sticks (75 gram) Melange i terninger og elt i 15 minutter til.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time.
4. Del deigen i 12 emner og trill ut emnene til boller. Trykk bollene flate med håndflaten.
5. Del salamiskivene i to. Legg to halvdeler i hver flate bolle. Topp salamien med cirka 1 ss revet mozzarella per bolle.
6. Brett kantene av bollen mot hverandre i midten og samle kantene sammen slik at den er helt tett. Legg bollen på et bakepapir med brettekanten ned.
7. La ostebombene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
8. Varm opp ovnen til 180 grader.
9. Pensle bollene med egg. Dryss over revet parmesan og pizzakrydder.
10. Stek ostebombene i 20 minutter på midterste rille og la bollene avkjøle i 5 minutter før du nyter dem.
Kommentarer