Helstekt indrefilet
Indrefileten er det edleste og møreste storfekjøttet, og er betydelig enklere å lykkes med når det helstekes. Med et steketermometer for hånden er du garantert et mørt og saftig resultat på indrefileten. Sammen med en smaksrik rødløkskompott og deilige ovnsbakte cherrytomater, blir dette fort et uforglemmelig festmåltid.
Ingredienser
Rødløkskompott
Ovnsbakte cherrytomater
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Gni inn salt og pepper på indrefileten. Varm opp en stekepanne på høy varme med flytende Melange med smør- og rapsolje. Når margarinen er nøttebrun holder den 180 grader og er klar for kjøttet. Brun indrefileten til den får en god stekeskorpe.
3. Plasser steketermometeret i den tykkeste delen av kjøttet og stek på midterste rille i ovnen til kjernetemperaturen når 58 grader. Dette gir medium stekt kjerne. La kjøttet hvile utildekket i 10 minutter før servering.
Tips!
Har du ikke steketermometer bør du beregne rundt 30-40 minutter per kilo med indrefilet. Dette vil også variere fra ovn til ovn, og tykkelsen på fileten.
Kommentarer