Helgrillet entrecote med grønnsaksspyd
Får du gjester på besøk, er store kjøttstykker den sikreste veien til grillsuksess. Kjøttet lager seg nærmest selv og sørger for at du kan bruke tiden på gjestene i stedet. Entrecoten er, med sin fettmarmorering, det perfekte kjøttstykket for grillen og blir garantert saftig når du helgriller det.
Ingredienser
Entrecote
Grønnsaksspyd
Grillspyd
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Grønnsaksspyd
Entrecote
1. Varm opp grillen med to varmesoner: en med direkte varme og en med indirekte varme.
2. Gni inn entrecoten med salt og pepper, og pensle den med Flytende Melange.
3. Legg entrecoten på direkte varme og brun kjøttet på alle sider.
4. Stikk et steketermometer i midten av kjøttstykket og legg det på indirekte varme.
5. Ha igjen lokket på grillen og la kjøttet stå til det når en kjernetemperatur på 58 grader.
6. La kjøttet hvile på et fat i 10 minutter før du skjærer i det. Ikke pakk inn kjøttet mens det hviler, da vil det fortsette å koke og du kan ende opp med tørt kjøtt.
7. Grill grønnsaksspydene i cirka 1 minutt på alle sider eller til de har fått en fin grillskorpe og er gjennomvarme.
8. Server entrecoten med grønnsaksspydene.
9. Hjemmelaget bernaise smaker nydelig til entrecote.
Tips!
Ytrefilet og mørbrad passer også godt til å grilles og følger samme oppskrift som denne.
Når du skriver direkte og indirekte varme hva er forskjellen i en grill ?
Hei! Det betyr at du på grillen lager to varmesoner: Den med direkte varme er der hvor grillkullene ligger rett under risten, og den med indirekte varme er den delen av grillristen som ikke har grillkull under seg. For at dette skal fungere mest effektivt er det best med lokk på grillen. Lykke til! 🙂