Gulrotsuppe med chili og ingefær
Denne deilige gulrotsuppen er perfekt hverdagsmat. Du velger selv hvor spicy du vil ha den ved å justere mengden chili, hvitløk og ingefær.
Ingredienser
Salt og pepper
Frisk koriander
Slik gjør du
1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefæren.
2. Riv eplet grovt på et råkostjern. Skrell gulrøttene og skjær i biter.
3. Varm opp en gryte på middels sterk varme med Flytende Melange. Ha i løk, hvitløk og chili, og fres til løken er myk, men ikke brunet.
4. Tilsett ingefær, revet eple og gulrøtter, og la dette godgjøre seg i noen minutter i gryta.
5. Løs opp to buljongterninger med kyllingkraft i 8 dl vann. Tilsett buljongen og appelsinsaften i gryta. La suppen koke til gulrøttene er møre.
6. Kjør alt sammen til en jevn blanding med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
7. Riv litt koriander og bland i suppen, og server gjerne med noen friske blader på toppen.
Tips!
Liker du litt biter i suppen, er det bare å kjøre litt kortere. Vil du ha en helt jevn suppe, kjører du bare stavmikseren lengre.
9. (Denne oppskriften har vi fått av Ingrid.)
Kommentarer