Glutenfrie havrekjeks
Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken. Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen. Oppskriften gir ca. 16 kjeks.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Mal opp glutenfritt havregryn til havremel ved hjelp av en stavmikser eller food processor.
2. Ha det malte havregrynet i en bolle sammen med hele havregryn, bakepulver, salt, vaniljesukker og brunt sukker. Bland sammen ingrediensene ved å bruke en kjøkkenmaskin med K-krok eller eltekrok.
3. Tilsett romtemperert Melange, 1 spiseskje av gangen, til det har blandet seg inn med resten av ingrediensene.
4. Ha i egg og elt videre til du har en fast og fin kjeksdeig. Om du ikke har kjøkkenmaskin kan du blande sammen ingrediensene med hendene og elte til du har en fast kjeksdeig.
5. Sett deigen kaldt i 30 minutter.
6. Varm opp ovnen til 180 grader.
7. Bruk en stor skje eller en isskje og lag kuler av kjeksdeigen. Legg deigkulene på en stekeplate med bakepapir.
8. Sett stekeplaten inn i ovnen på midterste rille og stek i 15 minutter. La kjeksene avkjøle helt før du nyter dem.
kan man bruke demerarasukker ( rørsukker ) istedenfor brunt sukker ??
Hei Brit! Ja, det kan du. Mørkt demararasukker er mest likt brunt sukker på smak, men det lyse går også fint å bruke. Lykke til! 🙂
Jeg brukte bare halvparten av sukkermengden og de ble veldig god 😄😋
Hei Brit! Så hyggelig å høre at kjeksene falt i smak med halvparten av sukkermengden. Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂
En favoritt her i huset 😀! Lager alltid dobbel porsjon og lager halvparten med hakkede hasselnøtter.
Hei Nina! Så hyggelig at kjeksene faller i smak, og at de er favoritter hjemme hos deg! Og takk for tipset om hasselnøtter, det høres nydelig ut. God baking! 🙂
Bruk mindre sukker
Jeg tok bare 60 gram sukker, men var allikevel altfor søte.
Hei Irene! Det er nok litt smak og behag hvor hvor mye sødme man foretrekker, så det er flott at du prøver deg frem og finner en sukkermengde som er ideell for deg. Det er også veldig fint å vite at det går an å redusere sukkermengden uten problem, så takk for at du deler 😊