Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter er klassisk tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Varier gjerne med friske urter som rosmarin, timian og dill ut ifra hva du skal servere potetene sammen med. Et godt tips er å koke potetene nesten helt møre før de skal inn i ovnen – da blir de fløtegratinerte potetene raskere ferdig.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
2. Skrell potetene og del i cirka 3 millimeter tykke skiver.
3. Kok potetskivene i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil av vannet og la dem tørke i fem minutter.
4. Bland Flytende Melange, presset hvitløk, finhakket rosmarin, salt, pepper og fløte i en skål.
5. Spre potetskivene jevnt utover i en ildfast form. Hell fløteblandingen over potetene og strø ost over.
6. Stekes på miderste rille i cirka 20 minutter til osten har smeltet og blitt gyllen.
Tips!
Har du dårlig tid? Prøv Mills fløtegratinerte poteter.
Kommentarer