Saftig nøttebunn med fyldig, gul krem og firkløverglasur som smelter på tunga. Denne kaken vil garantert forsvinne fort fra kakebordet. Firkløverkake er perfekt å lage på forhånd og kan oppbevares i fryseren til den dagen den skal serveres. Nøttebunnen blir om mulig bare enda bedre av dette. Kaken er også naturlig glutenfri. 1 porsjon passer til en kakeform på 22 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Nøttebunn:

5 stk eggehviter
125 gram hasselnøtter
125 gram mandler
250 gram melis
1 ts bakepulver
0.25 ts salt

Gul krem

5 stk eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gram melis
4 ts vaniljesukker
100 gram Melange

Firkløverkrem

150 gram firkløversjokolade
1 dl kremfløte
30 gram Melange

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • toby

    Hei,
    Har kun kakeform på 24 cm. Blir den veldig flat om jeg beholder oppskriftsstørrelsen som passer kakeform på 22 cm? Er det lurt å gange opp oppskriften på nøttebunnen med 1,5 f.eks.?

    • dannie.quigley

      Hei Vilde! Ja, kaken blir litt flatere i en 24 cm form, så det er lurt å gange opp oppskriften med 1,3–1,5 for å få en høyere og finere kake. Lykke til! 🙂

  • oscar

    Kan man bruke vanlig firkløver i kremen eller fins det laktosefri firkløver?

    • lacy

      Hei Anne Lise! Vanlig Firkløver inneholder laktose, og det finnes ikke en laktosefri variant. Ønsker du laktosefri sjokolade finnes det i helsekost og enkelte dagligvarebutikker. Lykke til 🙂

  • jed.prohaska

    Kan denne kaken lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap?

    • kay

      Ja, det kan den, Rita! Lykke til 🙂

  • will

    Digger denne kaka , har lagd den mange ganger . I dag skal jeg prøve å lage den med daim-sjokoladeplate istedenfor firkløver.

    • marshall

      Håper det smakte, Lisbeth! Takk for hyggelig tilbakemelding på oppskriften, og lykke til med bakingen 🙂

  • lonny

    Nå er det 3. gangen jeg lager den i løpet av 2 måneder – alle liker den, og den gjorde suksess i en bursdag og i dåpen til 2 barnebarn.

    • zita_ankunding

      Så koselig å høre at kaken er en suksess hos deg og dine, Jorunn! Det er vi glade for å høre. Lykke til med bakingen 🙂

  • antonette_littel

    Nydelig kake som er enkel å lage.

    • vella.satterfield

      Så koselig at du liker denne oppskriften, Irene! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst til deg 🙂

  • harley

    Fin oppskrift , godt forklart og veldig god 🤗👍

    • vicky

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Kirsten! Flott at dette er en oppskrift og kake som faller i smak hos deg. Lykke til med bakingen 🙂

  • otha.frami

    Nydelig kake så lenge melange byttes ut med meierismør

    • bradley

      Hei Tordis! Vi synes selvfølgelig at kaken smaker aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør hvis du foretrekker det. Lykke til med bakingen! 🙂

  • madaline_friesen

    Veldig god kake, klar og god oppskrift som var enkel å følge👍

    • jalen_dickinson

      Så koselig at denne oppskriften traff godt hjemme hos deg, Margareth Helene! Det er vi veldig glade for å høre. Lykke til med bakingen i 2025 😊

  • larissa_rutherford

    Fantastisk god og lettbakt! Anbefales!

    • mabelle.kihn

      Gøy å høre at kaken faller i smak hos deg, Reidun! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂

  • henri_raynor

    Denne kaken er fantastisk god🤩🤩🤩

    • elyse

      Så hyggelig tilbakemelding, Janne! Takk skal du ha. Alltid gøy å høre at oppskriften faller i smak. God bakelyst til deg! 😊

  • theron

    Hei! Er det avhengig av at kaken er frosset? Jeg tenkte og bake denne til barnedåp, men blir stående lenge i bilen, da det er langt og kjøre, flyter den utover da eller?🤔

    • alvena

      Hei Grete! Det spørs hvor lang kjøreturen din er. Hvis du har den stående i kjøleskap eller frysen før kjøringen starter så skal det nok gå bra. Du kan også fryse eller sette den i kjøleskap når du kommer frem, og vente med å skjære i kaken til den er avkjølt for å få pene stykker. Lykke til! 🙂

  • krista

    Baker den nå og gleder meg til smake. Enkel og lett forståelig oppskrift for meg som ikke er så vant til å bake kaker

    • rico_leffler

      Da håper vi det smaker Herdis! Dette er manges favorittkake 😊 Så hyggelig at oppskriften var lett å følge. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • kian_ferry

    Tusen takk for oppskrift.Enkel og følge og mega god kake ❤️Det ble påskekaken her på hytta🐣Mvh Siv

    • grayson_zboncak

      Så koselig å høre at kaken falt i smak, og at dette ble årets påskekake på hytta, Siv! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med videre bakst 🙂

  • owen.mohr

    Har laget den mange ganger, enkel og svært populær 😁👍🇳🇴

    • gretchen.ortiz

      Så nydelig å høre at du har laget denne mange ganger, Bente! Enig at det er en vinner. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 😊

  • vita.blanda

    Holder på å bake den nå🩷så enkel og grei oppskrift å følge😍gleder meg til å smake🩷

    • imelda.rolfson

      Håper kaken smakte, Iren! Takk for tilbakemelding, og lykke til med baksten 😊

  • yesenia_harvey

    Prøver meg på nøttebunn for første gang, men hvordan vet jeg om bunnen er ferdig?

    • jerrell_kirlin

      Hei Tuppapia! Så hyggelig å høre at du vil prøve deg på denne kaken. Nøttebunnen er ferdig stekt etter 35 minutter på rist i nederste halvdel av ovnen. Den får en tørr overflate og trekker seg noe fra kanten. Lykke til! 🙂

  • verna.cremin

    Super god kake, anbefales. Lett og enkel oppskrift 🫶

    • eda

      Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg, Tine! Takk for at du anbefaler denne, og lykke til med bakingen! 😊

  • mariane

    En fantastisk god kake, er nok familiens favoritt. Tror jeg er glad jeg valgte denne med gul krem.

    • vella.gerlach

      Herlig å høre at dette er familiens favoritt, Anne Brit! Kos deg med kakebakingen 😊

  • ryann.kuhn

    Hei jeg prøver meg på denne nå. Første gang og nøttebunnen har stått 34 min nå og blitt veldig har. Er stekt på toppen men ikke i midten. Er det riktig?

    • rosalyn_frami

      Hei Therese! Ja, bunnen har et hardt skall på toppen, men inni er den myk. Håper det smakte! 😊

      • weldon_kihn

        Kaken er kjempegod,men veldig klissete når jeg skulle skjøre den opp til gjestene.

        • kevon_lehner

          Så godt å høre at kaken ble kjempegod, Elisabeth! Hvis du avkjøler kaken godt er den lettere å skjære opp, og litt mindre klissete. Lykke til med videre bakst! 😊

  • mafalda.gibson

    Fikk rester av en kollega på jobb i dag. Veldig god, kommer nok til å prøve den😋

    • annabell.torp

      Så hyggelig å høre, May Ellen! Alltid gøy når oppskriftene våre slår an, lykke til med bakingen! 😊

  • justen_macgyver

    Fikk servert denne i bursdag i sommer..
    Kjempegod og populær kake🥰
    Anbefales.

    • blanche_lehner

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Marie! Takk for at du anbefaler den videre, og lykke til med kakebakingen i sommer 🙂

  • levi_olson

    Veldig fornøyd. men kan hele kaka fryses

    • letha

      Hei Guttorm! Ja, hele kaken kan fryses, inkludert krem. Bare husk å ta den opp til tining dagen før den skal serveres. Lykke til! 🙂

  • danial.oconner

    Jeg hadde ovnen på 150 grader. 10 min før oppgitt tid var den kraftig brent. Ellers var det en bra oppskrift.

    • kattie

      Hei Anne-Margrethe! Så leit å høre at kaken ble brent. Husket du å sette den inn på nederste rille? Fordi alle ovner er forskjellige er temperaturene i oppskriftene våre bare veiledende. Det er viktig å følge med underveis, og tilpasse tid til egen ovn. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • dessie

    Kjempegod og mektig kaloribombe som ble familiens favoritt fra første bit. Så nå skal alle ha den når dager skal feires 😀

    • barney

      Ja, denne er virkelig en vinner, det er vi enige i, Tove! Takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med kakebakingen 🙂

      • rosemarie

        Kona sin favoritt siden første bit, jeg må lage den til hver anledning, dobler kremen, mmmm 🙂
        Opplever også at jeg må skru ned de siste 10 min for å unngå brent topp. Står nederst. Må noen ganger skru av å la den stå i ovn med døra åpen.
        Til dere som skal lage denne for første gang: jeg anbefaler virkelig IKKE å lag denne dagen før.
        Det blir bare klin når du skal dele opp. (Egen erfaring etter 8 forsøk)
        Den er for det første så mye bedre i smak etter 2-3 dager i kjøleskapet, (legger opp i en halv vaniljestang i kremen) for det andre så er den mye mindre klinete å dele opp kald.
        Tips til frysing: kjøl den godt ned først, del den så opp i stykker og så frys. Da kan du ta opp de stykkene du skal ha til tining samme dag.

        • abdul

          Tusen takk for alle tips til baking av denne kaken, Martin! Det setter vi stor pris på at du deler. Så hyggelig å høre at den er konas favoritt. Lykke til med bakingen! 🙂

  • janice.hauck

    Den var god, men jeg synes at oppskriften burde forklare mer.

    • lue_bergnaum

      Hei Alvin! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Takk for tilbakemeldingen om at oppskriften kunne vært mer detaljert. Fortell oss gjerne hvilke trinn du føler trenger nærmere forklaring 🙂

  • chloe.corkery

    Kan ferdig kake med sjokoladetrekket på fryses ?

    • wilton

      Ja, det kan den, Rigmor! Lykke til med bakingen 🙂

  • kip

    Hei.
    Svært god kake. Eg byter ut melange med Tine sitt «Godt smør», som vi seier.
    Brukar det i alle kaker med gul krem som eg lagar.

    • jameson

      Hei Hallvard! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Vi synes selvfølgelig den smaker aller best med Melange, men det viktigste er at alle finner en løsning som passer best for seg. Lykke til med bakingen! 🙂

  • hassie

    Skal oppskriften dobles om kaken lages i langpanne?

    • stephon_ortiz

      Hei Victoria! Ja, bruker du en stor langpanne på 30 x 40 cm kan du doble oppskriften. Lykke til med bakingen! 🙂

  • faustino

    Nyyydelig kake sier alle som får den servert. Rett og slett min store favoritt.

    • maximillia

      Hei Bjørg Evy! Så hyggelig at kaken er en favoritt hos deg. Takk for tilbakemeldingen, og god førjulstid! 🙂

  • lacy

    Lager denne kaken til alle anledninger. Elsker den.
    Står og lager en nå faktisk, venter på at sjokoladesausen skal kjøle seg ned.
    Viktig som mange skriver å ikke blande inn smør eller sjokolade før tempen er litt over lunka.
    For best mulig resultat bruk vaniljesukker fra Helios og solegg.
    Har nå byttet ut 50-60 g mandler med pecan, spent på å smake forskjellen.

    • moses

      Hei Martin! Så hyggelig å høre at kaken faller i smak! Takk for tips om sjokoladesausen, og lykke til med pecannøttene. Fortell oss gjerne hvordan det gikk. God bakelyst! 🙂

  • kelsi_bogisich

    Kan kaken fryses med den gule kremen?

    • favian

      Ja, det går fint! 🙂

  • darren

    Kan kaken fryses?

    • elinore.stiedemann

      Hei Eilin! Ja, kaken kan fryses, men husk å ta den opp til tining dagen før den skal serveres. Lykke til! 🙂

      • louvenia

        Kan den fryses med den gule kremen?

        • claire

          Ja, det går fint å fryse kaken med den gule kremen. Lykke til! 🙂

  • antonette

    Tenkte jeg kunne bruke meierismør smør i stedet for melang

    • marcelle

      Vi synes selvfølgelig det blir best resultat og smak med Melange, men du kan også bruke smør. Lykke til med bakingen 😊

  • roselyn

    Ikkje KOK den gule kremen ,kjøl den ned før du har i det romtempererte smøret ,ellers smeltar det ,eg har aldri mislukkast .rør godt ,eg har bruka å hadt sjokolade i den gule kremen medan den er heit så sjokoladen smeltar ,kjøl å bland i smør .,men det er no min måte å gjere det på

    • gabriel.spencer

      Takk for fine innspill, Bjørg! Det ser ut som du har funnet frem til en fin fremgangsmåte som gjør at du lykkes hver gang. Det er jo ingenting som er bedre enn det 😊

  • florence.schimmel

    Både eggekrem og sjokoladekremen ble svært tyntflytende, fulgte oppskriften helt nøye. Har dere tips til at den ikke renner utover slik?

    • michelle

      du kan ha en halv ts. Maizena i den gule kremen

      • alphonso.daniel

        Takk for tips, Wenche 😊

    • dean_stroman

      Hei Guro Martine! Det er aldri gøy når man følger oppskriften og resultatet ikke blir slik man tenker det skal.
      Når det gjelder den gule kremen så kan det hende at eggeblandingen har vært for varm når Melange blir rørt inn. Da smelter den og konsistensen blir for tynn. Prøv å sette kremen i kjøleskapet en stund. Det burde gjøre at den tykner. Du kan også forsøke å piske den opp med en håndmikser på middels hastighet. Da kan det også være at kremen blir noe lysere.
      Det er vanskelig å si hva som har gått galt med sjokoladekremen. Kan det være fløten og Melange ble for varm, eller at gryten fremdeles stod på varmen mens du rørte inn sjokoladen? Uansett, så lenge sjokoladen ikke har blitt for varm så burde kremen tykne hvis den bare blir kald nok.
      Håper det gav noen svar og at du vil bruke oppskriften igjen. Lykke til 😊

  • cordie.lebsack

    Amazing kake. Baker nr 2 på to dager. Noe av det beste jeg har smakt. Og så enkel. Takk for oppskrift:)

    • river

      Så gøy at oppskriften og kaken har falt så i smak, Kerstin! Og takk for flott tilbakemelding 😊

      • christa_mclaughlin

        Jeg hadde daimkuler på toppen av firkløvertoppingen. Det ble en innertier:)

        • salvatore_brekke

          Det høres kjempegodt ut med Daimkuler, Kerstin 😊 Takk for tipset!

  • tracey.romaguera

    Jeg synes kakebunnen ble litt unødvendig søt, så kommer til å redusere melismengden til 200 gram neste gang. Da vil det smake mer av nøttene. Vil også anbefale å bruke 2 ts vaniljesukker og ikke 4, hvis man ikke ønsker utpreget smak av vaniljekrem

    • hans

      Hei Hege! Ja, det høres ut som en god løsning hvis du ønsker en mindre søt bunn og litt mindre vaniljesmak i kremen. Takk for at du deler innspillet med oss, og lykke til hvis du baker den igjen! 🙂

  • sherwood

    Kaka blirmye bedre om du halverer sukker eller.melis både i bunn og krem

    • ally

      Hei Bjørg! Ja, det er ikke noe i veien for å halvere melisen, her må hver enkelt finne ut av hva som passer best for seg rent smaksmessig. Lykke til!

      • jade

        Kan man erstatte melis med sukker eller annen søtning?

        • joesph_abbott

          Hei Elin! Ja, du kan erstatte melis med sukker, det går fint! Men med annen søtning har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte melis med sukrin eller tilsvarende. Lykke til! 🙂

  • veda

    Kjempegod kake! Måtte dekoreres til bursdag, så jeg lagde ekstra mye fyll med hjelp av vaniljekrem fra butikken i sjokoladekremen (la Dronningsjokolade). La i resterende vaniljekrem også i vaniljekremen som var til overs etter første lag og lagde en smørkrem av begge variantene som glasur på toppen. Ble veldig fin dekorasjon og kjempegod kake:)

    • ignacio

      Wow! Det høres ut som en fantastisk flott bursdagskake, Tea 🤩Takk for at du deler det fine tipset med oss 👏

  • kristy

    Somme tider har eg blanda lys kokesjokolade i den gule kremen ,den smeltar eg nor eg tjuknar eggeplomane. ,tykte det var greit med litt forandring av kaka.

    • sandrine_douglas

      Hei Bjørg! Ja, dette høres ut som en nydelig vri på denne kaken, takk for at du deler tipset med oss. Godt nytt år til deg! 🙂

  • lukas_abbott

    Dette er en variant av suksessterte. Jeg bruker melkefri Melange og laktosefri fløte. Kan da bruke litt kakao i kremen på toppen, da Firkløver inneholder melk. Det blir ikke Firkløverkake, men er alltid en suksess!

    • cesar.graham

      Hei Marit! Så fint at du har funnet gode erstatninger som passer for deg, og at smaken blir like god. Takk for at du deler!

  • kayley

    Har mandel og nøtteallergi.Hva gjør jeg da?

    • jacques

      Hei Margrethe! Uten mandler og nøtter forsvinner Firkløversmaken på denne kaken, så da vil jeg heller råde deg til å bake en av de andre kakene. For eksempel pavlova, som har marengs som utgangspunkt. Lykke til!

  • marcelina_wuckert

    Har en plate gelantin i eggekremen.

    • nicklaus_anderson

      Hei Annie! Høres godt ut, lykke til!

  • noah.wyman

    Bytt ut firkløverkremen med vispet kremfløte. Oppå fløten legges tett i tett med kiwi og friske bær.

    • leslie.champlin

      Nam, det høres godt ut, Marit! Takk for at du deler!

  • joyce

    Til gul krem er det smørsmaken som gjør hele den deilige smaken, så meierismør er absolutt nødvendig og best.

  • kaitlyn.blick

    Hei
    Kan du bruke bare mandler og ikke hasselnøtter?

    • nadia

      Hei Monica! Det kan man, men smaken som kjennes fra firkløver forsvinner litt da. Her må du gjerne prøve deg fram 🙂

  • paxton

    Eggekremen og sjokoladekremen ble svært tyntflytende, selv etter god avkjøling.Fulgte oppskriften nøye.

  • jane.mosciski

    Kan man fryse ned kaken?

    • judge_denesik

      Hei Linn! Det kan man gjøre 🙂 Godt å ha litt på lager i fryseren.

  • josefa

    Nydelig kake. Brukte firkløver m/appelsin & havsalt i toppingen.

    • cortney

      Hei Ellinor. Takk for tips og hyggelig tilbakemelding! Ønsker deg en fin helg!