Saftig nøttebunn med fyldig, gul krem og firkløverglasur som smelter på tunga. Denne kaken vil garantert forsvinne fort fra kakebordet. Firkløverkake er perfekt å lage på forhånd og kan oppbevares i fryseren til den dagen den skal serveres. Nøttebunnen blir om mulig bare enda bedre av dette. Kaken er også naturlig glutenfri. 1 porsjon passer til en kakeform på 22 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Nøttebunn:

5 stk eggehviter
125 gram hasselnøtter
125 gram mandler
250 gram melis
1 ts bakepulver
0.25 ts salt

Gul krem

5 stk eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gram melis
4 ts vaniljesukker
100 gram Melange

Firkløverkrem

150 gram firkløversjokolade
1 dl kremfløte
30 gram Melange

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • kay_monahan

    Lager denne kaken til alle anledninger. Elsker den.
    Står og lager en nå faktisk, venter på at sjokoladesausen skal kjøle seg ned.
    Viktig som mange skriver å ikke blande inn smør eller sjokolade før tempen er litt over lunka.
    For best mulig resultat bruk vaniljesukker fra Helios og solegg.
    Har nå byttet ut 50-60 g mandler med pecan, spent på å smake forskjellen.

    • helga

      Hei Martin! Så hyggelig å høre at kaken faller i smak! Takk for tips om sjokoladesausen, og lykke til med pecannøttene. Fortell oss gjerne hvordan det gikk. God bakelyst! 🙂

  • chandler.kunze

    Kan kaken fryses med den gule kremen?

    • maria

      Ja, det går fint! 🙂

  • jettie_barrows

    Kan kaken fryses?

    • sallie.will

      Hei Eilin! Ja, kaken kan fryses, men husk å ta den opp til tining dagen før den skal serveres. Lykke til! 🙂

      • howard.armstrong

        Kan den fryses med den gule kremen?

        • boyd_champlin

          Ja, det går fint å fryse kaken med den gule kremen. Lykke til! 🙂

  • gisselle_legros

    Tenkte jeg kunne bruke meierismør smør i stedet for melang

    • myrtie_stiedemann

      Vi synes selvfølgelig det blir best resultat og smak med Melange, men du kan også bruke smør. Lykke til med bakingen 😊

  • fay_mcdermott

    Ikkje KOK den gule kremen ,kjøl den ned før du har i det romtempererte smøret ,ellers smeltar det ,eg har aldri mislukkast .rør godt ,eg har bruka å hadt sjokolade i den gule kremen medan den er heit så sjokoladen smeltar ,kjøl å bland i smør .,men det er no min måte å gjere det på

    • maverick.hahn

      Takk for fine innspill, Bjørg! Det ser ut som du har funnet frem til en fin fremgangsmåte som gjør at du lykkes hver gang. Det er jo ingenting som er bedre enn det 😊

  • quinn_bayer

    Både eggekrem og sjokoladekremen ble svært tyntflytende, fulgte oppskriften helt nøye. Har dere tips til at den ikke renner utover slik?

    • cornelius_mckenzie

      du kan ha en halv ts. Maizena i den gule kremen

      • piper.von

        Takk for tips, Wenche 😊

    • chaim

      Hei Guro Martine! Det er aldri gøy når man følger oppskriften og resultatet ikke blir slik man tenker det skal.
      Når det gjelder den gule kremen så kan det hende at eggeblandingen har vært for varm når Melange blir rørt inn. Da smelter den og konsistensen blir for tynn. Prøv å sette kremen i kjøleskapet en stund. Det burde gjøre at den tykner. Du kan også forsøke å piske den opp med en håndmikser på middels hastighet. Da kan det også være at kremen blir noe lysere.
      Det er vanskelig å si hva som har gått galt med sjokoladekremen. Kan det være fløten og Melange ble for varm, eller at gryten fremdeles stod på varmen mens du rørte inn sjokoladen? Uansett, så lenge sjokoladen ikke har blitt for varm så burde kremen tykne hvis den bare blir kald nok.
      Håper det gav noen svar og at du vil bruke oppskriften igjen. Lykke til 😊

  • triston

    Amazing kake. Baker nr 2 på to dager. Noe av det beste jeg har smakt. Og så enkel. Takk for oppskrift:)

    • noemie

      Så gøy at oppskriften og kaken har falt så i smak, Kerstin! Og takk for flott tilbakemelding 😊

      • ralph

        Jeg hadde daimkuler på toppen av firkløvertoppingen. Det ble en innertier:)

        • colton_murazik

          Det høres kjempegodt ut med Daimkuler, Kerstin 😊 Takk for tipset!

  • crawford.bayer

    Jeg synes kakebunnen ble litt unødvendig søt, så kommer til å redusere melismengden til 200 gram neste gang. Da vil det smake mer av nøttene. Vil også anbefale å bruke 2 ts vaniljesukker og ikke 4, hvis man ikke ønsker utpreget smak av vaniljekrem

    • sibyl.howell

      Hei Hege! Ja, det høres ut som en god løsning hvis du ønsker en mindre søt bunn og litt mindre vaniljesmak i kremen. Takk for at du deler innspillet med oss, og lykke til hvis du baker den igjen! 🙂

  • michaela

    Kaka blirmye bedre om du halverer sukker eller.melis både i bunn og krem

    • liza.metz

      Hei Bjørg! Ja, det er ikke noe i veien for å halvere melisen, her må hver enkelt finne ut av hva som passer best for seg rent smaksmessig. Lykke til!

      • ellis_steuber

        Kan man erstatte melis med sukker eller annen søtning?

        • sheila_quigley

          Hei Elin! Ja, du kan erstatte melis med sukker, det går fint! Men med annen søtning har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte melis med sukrin eller tilsvarende. Lykke til! 🙂

  • blaze.kling

    Kjempegod kake! Måtte dekoreres til bursdag, så jeg lagde ekstra mye fyll med hjelp av vaniljekrem fra butikken i sjokoladekremen (la Dronningsjokolade). La i resterende vaniljekrem også i vaniljekremen som var til overs etter første lag og lagde en smørkrem av begge variantene som glasur på toppen. Ble veldig fin dekorasjon og kjempegod kake:)

    • emely_kautzer

      Wow! Det høres ut som en fantastisk flott bursdagskake, Tea 🤩Takk for at du deler det fine tipset med oss 👏

  • lizzie

    Somme tider har eg blanda lys kokesjokolade i den gule kremen ,den smeltar eg nor eg tjuknar eggeplomane. ,tykte det var greit med litt forandring av kaka.

    • ibrahim_waters

      Hei Bjørg! Ja, dette høres ut som en nydelig vri på denne kaken, takk for at du deler tipset med oss. Godt nytt år til deg! 🙂

  • nicolas

    Dette er en variant av suksessterte. Jeg bruker melkefri Melange og laktosefri fløte. Kan da bruke litt kakao i kremen på toppen, da Firkløver inneholder melk. Det blir ikke Firkløverkake, men er alltid en suksess!

    • augusta

      Hei Marit! Så fint at du har funnet gode erstatninger som passer for deg, og at smaken blir like god. Takk for at du deler!

  • baron_murray

    Har mandel og nøtteallergi.Hva gjør jeg da?

    • hudson_feest

      Hei Margrethe! Uten mandler og nøtter forsvinner Firkløversmaken på denne kaken, så da vil jeg heller råde deg til å bake en av de andre kakene. For eksempel pavlova, som har marengs som utgangspunkt. Lykke til!

  • johann

    Har en plate gelantin i eggekremen.

    • isac

      Hei Annie! Høres godt ut, lykke til!

  • arlo

    Bytt ut firkløverkremen med vispet kremfløte. Oppå fløten legges tett i tett med kiwi og friske bær.

    • serena

      Nam, det høres godt ut, Marit! Takk for at du deler!

  • silas.walsh

    Til gul krem er det smørsmaken som gjør hele den deilige smaken, så meierismør er absolutt nødvendig og best.

  • lulu_bartell

    Hei
    Kan du bruke bare mandler og ikke hasselnøtter?

    • misael_gottlieb

      Hei Monica! Det kan man, men smaken som kjennes fra firkløver forsvinner litt da. Her må du gjerne prøve deg fram 🙂

  • jaime

    Eggekremen og sjokoladekremen ble svært tyntflytende, selv etter god avkjøling.Fulgte oppskriften nøye.

  • genoveva

    Kan man fryse ned kaken?

    • wilma

      Hei Linn! Det kan man gjøre 🙂 Godt å ha litt på lager i fryseren.

  • elijah.orn

    Nydelig kake. Brukte firkløver m/appelsin & havsalt i toppingen.

    • kurtis

      Hei Ellinor. Takk for tips og hyggelig tilbakemelding! Ønsker deg en fin helg!