Dette er klassikeren vi alltid kommer tilbake til. Få ting slår et stykke varm, kanelduftende eplekake servert med en kule vaniljeis. Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake.

Kommentarer

  • audie

    Det var en veldig god kake som en 11åring kunne lage selv uten noe hjelp, det er en god dessert for alle som liker kaker

    • ignacio

      Hei Alin! Så gøy å høre at denne kaken faller i smak, og er lett å lage for 11-åringer! Lykke til hvis du baker igjen, og god bakelyst til deg! 🙂

  • alba

    Jeg fulgte oppskriften for EN porsjon, men la til et ekstra egg og doblet antall epler. Kaken ble knallgod men krevde 60min steketid.

    • joesph.quitzon

      Hei Pål Torleif! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Og takk for tips om en liten vri med flere epler og egg, det må vi prøve selv en dag! 🙂

  • immanuel

    Hvordan kan det ha seg at stekeformen skal være 24 cm i diameter UANSETT antall porsjoner ?

    • gage

      Hei Dag! Nei, det stemmer at formen må være større hvis du øker porsjonsstørrelsene. Hvor mange porsjoner er du interessert i å lage? Fortell det til oss, så skal vi hjelpe deg med riktige mål på formen. Alternativt kan du prøve deg litt frem. Det viktigste er at det er plass nok i formen til at kaken kan heve. Lykke til!

      • vallie

        Pleier å operere med kakestykker, ca 5 cm hver i bredde. Hvis jeg da trenger ti stykker, hvor mye deig og hvor stor form?

        • darren.block

          Hei Jan! Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake, så du kan fint prøve deg på oppskriften til en porsjon, og bruke 24 cm form. Hvis du tror det blir for snaut kan du øke til to porsjoner, og benytte 26 cm kakeform. Lykke til! 🙂

  • betsy.littel

    Denne var fantastisk god, takk for en bra oppskrift 😀👍

    • annabel_harvey

      Så hyggelig at eplekaken falt i smak, Henrikke! Takk for tilbakemeldingen! 🙂

  • elda

    Jeg brukte oppskrivet tul den eple kake . Smakte så godt 👍

    • brandy

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Nadia! God sommer videre til deg! 🙂

  • brock

    Hvilken funksjon bruker man, varmluft eller under over varme?

    • daija

      Hei Amy!
      Her har vi brukt vanlig over- og undervarme. Du kan også bruke varmluft men da anbefaler vi å redusere varmen med omtrent 20 grader, altså til 180 grader varmluft. Lykke til med kakebakingen 😊

  • thelma

    Har lagd denne to ganger nå, første gang på 200° hvor den ble litt småsvidd på toppen, og nå i dag på ca 180° med strålende resultat!

    • wilford

      Hei Vilde! Godt å høre at det ble vellykket! Alle ovner er så forskjellige, så det gjelder å prøve seg litt frem slik som du gjorde. Håper kaken faller i smak. God bakelyst videre 🙂

  • vicenta

    lagde denne kaka på skolen i mat og helse. Kaken ble svidd på toppen og inni var den fortsatt bare deig. Men utenom det kan jeg foreslå en endring på oppskrifta: istedenfor å sette kaken på nederste rille ville jeg heller brukt den midterste

    • brain

      Hei, og takk for godt innspill. Gøy at du lagde denne i mat og helse på skolen 🙂 Ettersom alle ovner er forskjellige, må man ofte justere litt i steketid og temperatur. Det sikreste i denne oppskriften vil være å sjekke med en pinne når du nærmer deg slutten av anbefalt steketid for å sjekke om den er ferdig. Bedre lykke neste gang 🙂

      • muhammad

        takk

        • mertie_stamm

          Skrudde av ovnen etter 20 minutter, allerede da var den nesten gjennomstekt.. Lot den hvile på restvarmen. Resultatet ser fint ut, men kaken min er også svidd på toppen🤷🏻‍♀️

          • sherman

            Hei Anna Maria, og takk for tilbakemelding! Om du vil forsøke en gang til, ville jeg absolutt forsøkt lavere varme og følge med underveis, så ikke den blir for stekt på toppen. Ettersom ovner er så forskjellige, gjelder det å prøve seg litt frem, så blir nok resultatet helt perfekt til slutt. Glad den falt i smak! God bakelyst videre 🙂

  • rosella

    Forsvinnende god!
    Laget denne til mannen skulle ha styremøte. De var 5 stk, kun et lite stykke igjen 3 timer senere…..
    Smeltet 150 g Melange da jeg ikke hadde flytende😊

    • lizzie_tillman

      Hei Nina, ja, denne er en vinner på ethvert møte. Jammen godt du fikk en liten smak 😋

  • valentin_schultz

    Dobla porsjonen, ikke noe problem på 200grader i 40 min. Valgte langpanne istede. Nydelig kake☺️ Ikke svidd på 200grader midt i ovnen

    • lavinia_rutherford

      Hei Lillian, og takk for tilbakemelding. Glad den falt i smak 🙂

  • rey

    Du har sikkert gjort det feil det funker helt perfekt💜

  • izabella_willms

    40 minutter er ikke nokk på dobbel portion!! Minst 30 min til🙄

    • krystina

      Hei Junette, og tusen takk for tilbakemelding! Lurt å øke steketiden når du dobler porsjonen, ja 🙂

    • bobbie

      Blir ikke 200 grader litt vel varmt? Pleier å gå ned mot 180 grader for formkaker. Er den høye temperaturen for å få karamellisering av sukkeret? Ser at kaken på bildet nærmer seg svidd..? Anbefaler ellers et lite dryss hakkede mandler på tippen for litt krunsj 😉

      • godfrey.auer

        Hei Helene, Takk for tips med mandler! For oss har oppskriften fungert på 200grader, men du må gjerne skru ned temperaturen litt, eller sette kaken lenger ned i ovnen, dersom du vil ha den litt lysere på toppen. 😊

      • dessie.bashirian

        Svidd! Må du gi deg ..

        • randall_eichmann

          Hei😊, det er den beste eplekaken jeg har laget, fantastisk 👍

          • carmela

            Tusen takk for tilbakemelding, Berit! Superhyggelig å høre at du har funnet en ny eplefavoritt hos oss 🤗