Chiliglasert svinenakke med pannestekte poteter
Svinenakke er selveste entrecoten på grisen, og er med sin fine marmorering en av de mest saftige og smakfulle delene. Alt du trenger for å lykkes med denne retten, er litt krydder og god tid i ovnen på lav temperatur.
Ingredienser
Chilimarinade
Svinenakke
Pannestekte poteter
Saus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Chilimarinade
Svinenakke
1. Ha svinenakken i en ildfast form og fordel marinaden jevnt over svinenakken.
2. Hell vannet over i formen og sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Har du ikke steketermometer, kan du beregne ca. 2 timer steketid.
3. Når det gjenstår ca. 30 minutter av svinenakken, kan du begynne å lage potetene.
Pannestekte poteter
1. Varm opp en stekepanne på middels varme med Flytende Melange. Ha poteter, timian og salt i stekepannen. Stek potetene møre, ca. 15 minutter på hver side.
2. Ta ut svinenakken når den har en kjernetemperatur på 64 grader.
3. Hell saften fra formen over i en liten kjele og la svinenakken hvile mens du lager saus.
takk skal dere ha hilsen jonny Mjøndalen MIF Fotball
Hyggelig at det frister, takk for tilbakemeldingen! 🙂