Brun lapskaus
Liv Kongsten har jobbet med mat hele livet. På CV’en har hun 200 episoder av Fjernsynskjøkkenet sammen med Ingrid E. Hovig. Så hvem er vel bedre til å vise deg hvordan du lager kjempegod lapskaus fra bunnen av? Her deler hun sin oppskrift på brun lapskaus.
Ingredienser
Salt
Pepper
Persille
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skjær kjøttet i terninger og brun det godt i Melange.
2. Ha kjøttet over i en stor kjele og kok ut pannen med litt av vannet og hell det over kjøttet i kjelen, sammen med resten av vannet. Tilsett buljongen.
3. Kok til kjøttet er mørt ca. 30 minutter. Hakk og brun løken. Ha den i kjelen sammen med kjøttet og la den koke med.
4. Rens og skjær opp poteter og grønnsaker og tilsett når kjøttet er ferdig kokt. Når potetene er nesten ferdige tilsettes purren.
5. La lapskausen koke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server lapskausen med flatbrød og tyttebærsyltetøy.
Tips!
Lag gjerne en stor porsjon, da lapskaus er fin å fryse.
Kommentarer