Vaniljekake med dulce de leche
Dulce de leche betyr søt melk på spansk og er en søt krem laget av melk og sukker eller kondensert melk. Den brukes tradisjonelt både som pålegg, til vafler, på kjeks eller pannekaker. Her har vi laget en nydelig fyldig krem av dulce de leche, og brukt den til å fylle og toppe en luftig og saftig vaniljekake.
Ingredienser
Dulce de leche
Vaniljekake
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Dulce de leche
1. Fjern etikettene på boksene med kondensert melk.
2. Legg boksene med kondensert melk i en stor kjele. Pass på at du legger boksene på siden, ikke stående.
3. Fyll kjelen med romtemperert vann og varm opp på høy varme til vannet koker. Senk varmen til lav og la det småkoke i ca. 2 timer. Jo lenger du koker, jo mørkere blir kremen.
4. La boksene kjøle seg helt ned før de åpnes. Kremen vil tykne mens den avkjøles.
5. Forbered kaken mens du venter på at melken koker.
Vaniljekake
1. Sett stekeovnen til 180 grader.
2. Smelt Olivero i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Sett til side.
3. Rør sammen egg og melk i en bolle. Tilsett sukker, hvetemel, bakepulver og vaniljeekstrakt, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
4. Rør inn smeltet Olivero.
5. Kle bunnen av en springform på 22 cm med bakepapir, og pensle sidene godt med Olivero. Hell kakerøren over i formen.
6. Steke vaniljekaken på midterste rille i ca. 40 minutter.
7. Avkjøl kaken i formen.
8. Når vaniljekaken er avkjølt deles kaken i to. Fordel et lag med dulce de leche på den ene kakedelen og ha den andre kakedelen på topp. Avslutt med et lag dulce de leche og finhakkede mandler.
Kommentarer