Tagliata med ruccola og parmesan
Tagliata er en himmelsk god og enkel rett med mye smak – perfekt å servere på en varm sommerdag. Det møre kjøttet grilles raskt på begge sider og mens det hviler lager du en varm dressing med hvitløk og urter. Topp med masse parmesanost og nyt de deilige smakene mens du drømmer om Italia.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Tørk biffene godt med tørkepapir og krydre med salt og pepper på begge sidene.
2. Grill eller stek kjøttet på sterk varme, 3-4 minutter på hver side. Det skal være godt brunet på utsiden og rødt inni.
3. Del sitronen i to og grill eller stek med snittflaten ned sammen med kjøttet. Varmen gir sitronene mer smak.
4. La kjøttet hvile noen minutter på en fjøl.
5. Dressing: Smelt Olivero i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett hvitløkskiver og ferske urter. La alt surre i pannen i 1 minutt under omrøring. Trekk pannen bort fra varmen. Press ut saften fra den grillede sitronen og bland sammen med resten.
6. Legg ruccola ut på et fat sammen med cherrytomater delt i to.
7. Skjær kjøttet i 0,5-1 cm tykke skiver og legg på salaten. Kjøttsaften kan du helle over salaten sammen med den varme dressingen. Topp med høvlet parmesanost.
Kjempegod salat, super oppskrift!
Hei Gerti, så hyggelig å høre at den falt i smak! Riktig god sommer til deg 🙂