Spanske kjøttboller, eller albondigas, er en velkjent og populær tapasrett, som består av fyldige kjøttboller i en krydret tomatbasert saus. Denne oppskriften har brødrene Fernando og Juan Carlos Perez, fra restauranten La Sangria i Oslo, fått fra sin mor og bestemor. Nå deler de oppskriften slik at du kan lage ekte spanske kjøttboller hjemme på ditt eget kjøkken.

Ingredienser

4 porsjon

Kjøttboller

3 fedd hvitløk
0.5 stk chili
20 gram bladpersille
6 skiver loff uten skorpe
2 stk egg
1 dl melk
750 gram karbonadedeig
2 ts salt
1 ts malt pepper

Tomatsaus

2 fedd hvitløk
3 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
0.5 stk chili
3 bokser hakkede tomater (á 400 gram)
2 dl kjøttbuljong
1 ts salt
2 ts sukker
2 ss hakket persille (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • reynold

    Kan disse fryses,eller blir di tørre da?

    • norberto.jacobi

      Hei Hilde!
      Kjøttboller egner seg veldig godt til å fryses og er perfekt å ha på lur til raske hverdagsmiddager. For å bevare mest mulig smak og konsistens anbefaler vi at du tiner kjøttbollene langsomt i kjøleskapet.
      Lykke til 😊

  • mckenzie.bednar

    Hvist man 4 dobler oppskriften,kan man kutte ned på loff mengden da,eller må d da være 24 skiver loff?….

    • cortez

      Hei Hilde! Til denne type oppskrifter så er det nok lurt å se an mengdene litt når man dobler opp. Det kan unektelig høres mye ut med 24 skiver (ca. 1 brød) men til 3 kg kjøtt skal du ikke se bort fra at det kan stemme likevel. Prøv deg litt fram til du finner den mengden som du synes gir den beste konsistensen. Lykke til 😊

  • edgar_becker

    Er eggealergiker , kan disse lages uten egg?

    • abigayle

      Hei Terje! Ja, det kan du. Erstatt de to eggene med 4 ss potetmel. Lykke til! 🙂