Spansk omelett
Spansk omelett, eller tortilla de patatas som det heter i Spania, finnes i uendelig mange varianter, men hovedingrediensene er alltid poteter og egg. Den serveres ofte oppdelt i terninger som en del av tapasbordet, men det vanligste er å skjære den i kakeskiver og servere til lunsj. Potetene sørger for at det blir en mettende omelett som fint kan fungere som et måltid i seg selv.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell potetene og del de opp i skiver på cirka en halv centimeter.
2. Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken.
3. Varm opp en stekepanne på middels varme med Olivero.
4. Ha i poteter, løk og hvitløk. Sett på lokk på stekepannen og la det steke til potetene er nesten møre. Vend potetene et par ganger underveis for å hindre at de blir brune.
5. Skru temperaturen ned til middels lav varme.
6. Hell av mesteparten av stekefettet, men la det være igjen cirka 2 spiseskjeer fett i pannen.
7. Visp sammen eggene i en bolle sammen med salt og pepper.
8. Hell eggene over potetblandingen i stekepannen. La omeletten steke til den har satt seg. Pass på at den ikke blir brent.
9. La omeletten kjøle seg ned litt før servering og server sammen med cherrytomater.
Tips!
Du kan også steke omeletten i ovnen på 150 grader i cirka 20 minutter.
Er 20 minutter alt i alt,eller er det etter at eggeblandingen er kommet i
Vi har beregnet ca. 20 minutter steketid ETTER at eggene er tilsatt. Du kan også bruke rester av kokte poteter – da vil hele omeletten ta litt kortere tid 😊
Kanskje lurt å si noe om pannediameter – sånn ca?
Hei Johanne!
Til 4 porsjoner vil vi anbefale en ikke altfor stor stekepanne, spesielt hvis du ønsker litt høyde på omeletten. 22-24 cm i diameter vil være mer enn nok. Lykke til 😊