Spanakopita – eller gresk spinatpai med fetaost er en klassiker mange kjenner fra ferien. Marilena Mastorakis er kokk og halvt gresk. Sammen med faren, Manolis Mastorakis, eier og driver hun den greske restauranten Alexandros i Moss. Her deler hun sin beste oppskrift på spanakopita.

Kommentarer

  • madie

    Hvor i all verden får man tak i filodeig i Norge? Hvis noen vet, så vær så snill å si fra.

    • vito.macejkovic

      Hei! Filodeig får du i frysedisken i de store dagligvarebutikkene. Lykke til!

      • joyce_buckridge

        Ingen jeg har vært i, dessverre. Har prøvd alle de store (Og de små) uten hell.

        • margaret

          Hei igjen Kristin. Det er i sortimentet hos både Meny og flere av de andre kjedene. Men det står nok ikke «Filodeig» på pakken, så hvis du spør/ringer til butikkene så kan de svare på hvor du finner det, og eventuelt bestille for deg. Filodeig ligger i samme hylle som paideig og vårrulldeig, og finnes også som ferskvare i tillegg til frossen hos noen av kjedene. Lykke til! 🙂

  • lisandro

    Hva servere du til paien 🙂

    • aiyana.pfeffer

      Hei Marianne! En klassisk gresk salat er det perfekte følget til denne spinatpaien, men en enkel grønn salat kan også passe. Og litt godt brød hvis man liker det. Lykke til 😊

  • roxanne_fay

    Mangler det filodeig i ingrendienslisten?

    • francesco.lesch

      Hei Rachel, og takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette! Ser ut til at filodeigen har falt ut av ingredienslisten, ja. Tar en titt i arkivet og oppdaterer så snart som mulig! Ha en fin dag videre 🙂

  • lexi

    Kommer til å lage snart, den er så god !!!

    • rosie

      Så gøy at du vil teste, Rudy! Lykke til med matlagingen 🙂