Spaghetti vongole serveres over hele Italia og har fått sitt navn etter de smakfulle, små vongoleskjellene. Denne type skjell lever i Middelhavet og er ikke alltid like lett å få tak i her til lands. Heldigvis har de har nesten lik smak som hjerteskjell som er vanligere i norske farvann. Får du ikke tak i hverken vongole eller hjerteskjell kan du fint lage retten med blåskjell. Det finnes flere varianter av spaghetti vongole, og denne oppskriften har vi fått fra den italienske kokken Luca Mereu. På Sardinia hvor Luca kommer fra, er det vanlig å servere retten med «bottarga» – saltet og lufttørket rogn av mulle. Andre vanlige varianter er «in bianco» med hvitvin, hvitløk og chili, som vi har fått oppskrift på her, og «in rosso» med cherrytomater i tillegg.

Ingredienser

4 porsjon

1 kg vongoleskjell (eller hjerteskjell)
3 fedd hvitløk
1 stk rød chili
3 ss bladpersille
320 gram spaghetti
100 gram Olivero Original
0.75 dl hvitvin
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer