Souvlaki er marinert og grillet kylling på spyd, og gresk gatemat på sitt beste. Navnet stammer fra ordet «souvla» som betyr nettopp spyd. Oppskriften har vi fått fra den greske kokken Georgios Fragkias, som kan fortelle at hjemme hos ham var det å spise souvlaki og spille brettspill en viktig del av fredagskosen. Tradisjonelt lages spydene med svinekjøtt, men i de siste årene har kylling blitt mer vanlig. Marinaden som brukes er enkel og varierer fra sted til sted. Det samme gjelder tilbehøret. Georgios anbefaler tzatziki og en god yoghurtdipp til kyllingspydene.

Ingredienser

4 porsjon

16 stk korte grillspyd av tre (ca)
1 kg kyllingfilet
150 gram Olivero Original
1.5 ts sennep
0.5 ts tørket oregano
1 ts salt
0.5 ts pepper

Tzatziki

1 stk agurk
1 ts salt
250 gram gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
2 ss eddik
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Yoghurtdipp med sennep og honning

200 gram gresk yoghurt
1 ss sennep
1 ss flytende honning
1 ss sitronsaft

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • gino

    Hva slags sennep?

    • foster.hamill

      Hei Pål! Du kan bruke alle typer sennep, så bruk gjerne den du liker aller best selv. Vi anbefaler en med mye smak i denne retten, som for eksempel en dijon-variant. Lykke til! 🙂

  • halle

    Nydelig! Greske vibber 🙂

    • kurt

      Ja, med denne er det lett å lage gresk stemning hjemme! God sommer til deg! 🙂