Vil du virkelig imponere gjestene bør du prøve italienernes versjon av ribbe, nemlig porchettaen. Det er en av rettene italienerne, særlig de fra området rundt Roma og Toscana, gjerne spiser til middag i julen. Den italienske matentusiasten Andreas Kleven-Felloni fra Felloni Spekehus deler tipsene som garanterer et vellykket resultat. En porchetta laget av på tynnribbe på 3 kg holder til ca. 6-7 personer.

Ingredienser

6 porsjon

3 kg utbenet tynnribbe
1 ss fennikelfrø
1 ss salt
1 ts chiliflak
1 ts sorte pepperkorn
4 fedd hvitløk
2 ss finhakket fersk rosmarin
2 ss finhakket fersk timian

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • marlee.ziemann

    Skal ovnen stå på under og overvarme?

    • cameron.haag

      Hei Robert! Ja, det stemmer. Lykke til! 🙂

  • jaquelin.osinski

    Jeg har laget det noen ganger, men foretrekker frisk salvie i mengder, pluss salt og pepper! Fantastisk godt!

    • sister_witting

      Salvie er også kjempegodt! Takk for innspillet 😊

  • ariel

    Complimenti! 🙂

    • elliott

      🤩

  • griffin

    mer info om prochetta kan man lese her:
    https://www.fellonispekehus.no/spekevarer-1

    • shaylee

      Takk for tipset, Andreas 👍

  • kayla.hessel

    Undervarme .

  • leonard_lockman

    Kan det brukes fersk fennikel , smått hakket, og tørket timian og rosmarin?

    • glenda

      Det høres veldig godt ut, Tove 👍

  • myrl.cronin

    Har spist Andreas’ nydelige porchetta.
    Anbefales å prøve oppskriften!

    • lexie_bechtelar

      Så hyggelig å høre, Gro! Takk for anbefalingen 😊

  • cloyd_zboncak

    Mengde salt i krydderblandingen er uteglemt:-)

    • velda

      Hei Bente, takk for at du gjorde oss oppmerksomme på det. Jeg bringer det videre, så oppdaterer vi så snart som mulig. God helg 🙂