Sjokoladefondant
Med et hjerte av flytende sjokolade kan man trygt si at sjokoladefondant er en fristelse som er vanskelig å motstå. Det beste er likevel at den er så enkel å lage. Her deler franske kokken Laurent Benguigui sine tips til hvordan den mørke dessertfavoritten kan lages i god tid før servering.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 210 grader. Smør keramiske porsjonsformer (ramekiner) eller muffinsbrett med Olivero.
2. Del sjokoladen i mindre biter bland sammen med Olivero i en bolle.
3. Plasser bollen over en kasserolle med kokende vann (vannbad) og la sjokolade og Olivero smelte under omrøring.
4. Ta bollen bort fra varmen, avkjøl ca. 1 minutt og tilsett sukker, siktet hvetemel og grovt flaksalt. Rør om til alt er godt blandet.
5. Tilsett et og et egg og bland godt mellom hver gang.
6. Fyll formene med kakerøre til de er 3/4 fulle. Stek på rist midt i ovnen, i 11-13 minutter. Jo lenger steketid, jo mindre flytende kjerne. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så det kan være lurt å prøvesteke en kake i din egen ovn først.
7. Avkjøl sjokoladefondantene 5 minutter på rist før de løsnes fra formene.
8. Sjokoladefondantene serveres lune, gjerne med melisdryss og sitronmelisse. For ekstra smak dryss litt grovt flaksalt på toppen rett før servering.
Tips!
La røren dagen før desserten skal serveres og fordel i kakeformene. Dekk med plast og sett kaldt over natten. Alt du behøver å gjøre før servering er å steke sjokoladefondantene mens gjestene spiser hovedretten.
Tips!
Sjokoladefondantene kan også serveres dagen etter de er stekt. Varm opp enten i komfyren eller 30 sekunder i mikrobølgeovn for å myke opp kjernen. På den måten smaker de som nystekte.
11. Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no
Skal man ha all røren eller skal vi ha litt i formen så sjoklade også litt av deigen🍫🧁
Hei Laian!
Hvis du ser under punkt 2 og 3 i oppskriften så skal sjokoladen skal smeltes over vannbad sammen med Olivero. Deretter blandes alt sammen til en røre som deretter fylles i de små keramiske formene.
Lykke til 😊