Semifreddo med karamelliserte mandler og salt karamellsaus
Semifreddo er en type halvfrossen italiensk dessert som har konsistensen til en frossen mousse. Den finnes i svært mange ulike varianter og kan minne om en iskake. Den er enkel å lage og krever ingen røring underveis slik en vanlig fløteiskrem gjør. I denne oppskriften har vi laget en enkel semifreddo som vi har toppet med karamelliserte mandler og salt karamellsaus.
Ingredienser
Karamelliserte mandler
Semifreddo
Karamellsaus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Karamelliserte mandler
Semifreddo
1. Legg plastfolie i en brødform som rommer cirka 1,8 liter og sett den i fryseren.
2. Pisk kremfløte og vaniljesukker til den begynner å forme topper. Kremfløten skal være fast, men ikke overpisket.
3. Sett kremfløten i kjøleskapet mens du lager eggedosisen.
4. Kok opp sukker og vann på middels varme til sukkeret er helt oppløst, ca. 2 minutter.
5. Pisk eggene i en kjøkkenmaskin i 1 minutt eller til de begynner å skumme lett. Hell sukkerblandingen over eggene i en tynn stråle mens du pisker til blandingen er fyldig og kald å ta på. Dette tar 8-10 minutter. Det er viktig at sukkerstrålen er tynn for å unngå at eggene blir for varme og begynner å koagulere.
6. Ta en tredjedel av kremfløten og vend den forsiktig inn i eggeblandingen. Det er viktig at hverken kremfløten eller eggedosisen mister luft når det blandes sammen. Tilsett deretter halvparten av kremen som er igjen. Vend den godt inn og vend til slutt inn resten av kremfløten.
7. Hell røren over i brødformen som har stått i fryseren, legg plastfolie over formen og frys til den er fast, minst 6 timer.
Ser veldig fristende ut! Er det mulig å droppe egg, eller erstatte egg med noe annet (eggallergi)?
Hei Thoril! Vi har ikke prøvd å lage denne uten egg, men jeg vil tro at det går an å lage is basert på å piske fløte og vaniljesukker til krem og vende inn søt kondenserte melk istedenfor egg. Lykke til!
Kan det brukes noe annet søtningsstoff enn sukker? Sukrin f.eks?
Hei Anne-Lill! Ja, til semifreddoen kan du bruke sukrin, men i karamellsaus og mandler er det nok best med fibersøtning for at det ikke skal krystallisere seg. Lykke til!
Kan jo bare bruke en type olivero da…
Bare å smelte… eller???
Hei Lone! Ja, det går fint å bruke en type Olivero som du smelter. Lykke til!