Semifreddo er en type halvfrossen italiensk dessert som har konsistensen til en frossen mousse. Den finnes i svært mange ulike varianter og kan minne om en iskake. Den er enkel å lage og krever ingen røring underveis slik en vanlig fløteiskrem gjør. I denne oppskriften har vi laget en enkel semifreddo som vi har toppet med karamelliserte mandler og salt karamellsaus.

Ingredienser

4 porsjon

Karamelliserte mandler

75 gram mandler
3 ss vann
4 ss sukker

Semifreddo

2 dl kald kremfløte
2 ts vaniljesukker
2 dl sukker
0.5 dl vann
4 stk egg

Karamellsaus

2 dl sukker
1.5 dl kremfløte
1.5 ts salt

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • noemy.koch

    Ser veldig fristende ut! Er det mulig å droppe egg, eller erstatte egg med noe annet (eggallergi)?

    • jon

      Hei Thoril! Vi har ikke prøvd å lage denne uten egg, men jeg vil tro at det går an å lage is basert på å piske fløte og vaniljesukker til krem og vende inn søt kondenserte melk istedenfor egg. Lykke til!

  • christopher.barton

    Kan det brukes noe annet søtningsstoff enn sukker? Sukrin f.eks?

    • jazmin_monahan

      Hei Anne-Lill! Ja, til semifreddoen kan du bruke sukrin, men i karamellsaus og mandler er det nok best med fibersøtning for at det ikke skal krystallisere seg. Lykke til!

  • jaylin

    Kan jo bare bruke en type olivero da…
    Bare å smelte… eller???

    • catalina

      Hei Lone! Ja, det går fint å bruke en type Olivero som du smelter. Lykke til!