Den tradisjonelle, italienske pastaretten ravioli kan dateres så lang tilbake som til 1100-tallet. Denne oppskriften har vi fått fra den italienske kokken Luca Mereu. Han kan fortelle at ravioli lages over hele Italia, gjerne med små regionale forskjeller. Luca bruker tipo 00 hvetemel og durumhvete i pastaen sin. Det bidrar til at pastadeigen blir fastere, holder bedre på væske og at den blir mindre klebrig etter koking. Du kan bruke vanlig finmalt hvetemel, eller bare en av de to ovennevnte meltypene, om du ønsker det. De deilige pastaputene kan lages både med og uten pastamaskin. De krever litt øvelse for å få til, men resultatet er definitivt verdt innsatsen. 1 porsjon gir 6-8 ravioli.

Ingredienser

4 porsjon

Pastadeig

200 gram tipo 00 hvetemel
100 gram finmalt durumhvete
0.5 ts salt
3 stk egg

Ricotta- og spinatfyll

200 gram fersk spinat
125 gram ricotta
1 stk egg
10 gram revet parmesanost
0.25 ts malt muskatnøtt
0.25 ts salt
0.5 ts pepper

Salviesaus

150 gram Olivero Original
2 fedd hvitløk, i tynne skiver
8 blader fersk salvie

Til servering

50 gram revet parmesan
0.25 ts nykvernet pepper

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • erling

    Dette vil jeg prøve! Elsker ravioli❣️

    • reuben_considine

      Ravioli er kjempegodt og det er så hyggelig at du har latt deg friste av oppskriften vår, Kirsten! Håper den faller i smak 😊