Bolognese er en italiensk kjøttsaus, også kalt ragu, som opprinnelig stammer fra Bologna. Utgangspunktet er rene råvarer som er lett tilgjengelige og hemmeligheten ligger i å gi sausen god til å putre lenge nok til alle smakene kommer frem. Bolognese er dessuten en populær kjøttsaus som er kjent for sin milde og runde smak, og passer perfekt til lange familiemiddager.

Ingredienser

4 porsjon

300 gram kjøttdeig (minimum 15 % fett)
150 gram svinekjøttdeig
1 stk gul løk
2 stk store gulrøtter
1 stilk stangselleri
2 ss tomatpuré
400 gram grovhakkede tomater
2 dl grønnsakskraft
1.5 dl rødvin
0.5 dl melk
1 ts salt
1 ts pepper

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer