Det er ikke uten grunn at quiche Lorraine er blitt en paiklassiker som er kjent langt utover de franske landegrenser. Den sprø og porøse paibunnen med fløyelsmykt fyll nærmest smelter på tungen. Oppskriften har vi fått fra den franske kokken Laurent Benguigui. En teknikk kalt blindsteking sørger for en vellykket paibunn. Du kan lese mer om dette i fremgangsmåten.

Ingredienser

6 porsjon

Paibunn

250 gram hvetemel
150 gram Olivero Original
0.5 ts salt
1 stk eggeplomme

Fyll:

200 gram baconterninger
4 stk egg
2 dl helmelk
2 dl crème fraîche
0.5 ts pepper
0.5 ts malt muskatnøtt

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • rod

    Deilig pai! Jeg la til litt vårløk og cheddar

    • christiana.larkin

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Sølvi!

  • audreanne

    Merkelig at denne oppskriften kommer fra Frankrike. I alle franske oppskrifter med smør er det alltid ekte smør. Kan ikke tro at Olivero eller liknende finnes i franske oppskrifter.

    • marlee.willms

      Hei Arne!
      Denne oppskriften er tilpasset spesielt for oss, av den franske kokken Laurent 😊

  • lucie

    Hvilke terninger skal knas sammen med melet?

    • harry.greenholt

      Hei Jan! Det er Olivero du skal skjære i terninger og blande sammen med melet. Lykke til!

  • adalberto_bogisich

    Hvor stor er paiforma?

    • marley_nicolas

      Hei Eli! Paiformen er 24cm i diameter. God påske!

      • manuela

        Vil foreslå Ø26 cm, da fyllet gikk over kanten på Ø24 cm. Fryktelig grisete 😐

        • dejah_gibson

          Takk for tipset, Mona 😊