Parmesanbrød
Prøv dette deilige eltefrie grytebrødet med klassiske smaker fra det Italienske kjøkken: hvitløk, persille og selvfølgelig parmesan. Både smaker og lukter fantastisk. Bakt i jerngryte får du et luftig brød med sprø og fin skorpe. Perfekt til brødkurven. 1 porsjon gir ett brød.
Ingredienser
Brød
Topping
Slik gjør du
1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene til brødet: mel, salt og tørrgjær.
2. Tilsett vannet og rør deigen sammen. Den skal være fast, men litt klissete. Dekk bollen godt med plast og sett den til heving et lunt sted, for eksempel på badegulvet, i 8 til 18 timer. Plasten hindrer deigen i å tørke ut på toppen under heving.
3. Strø godt med mel på kjøkkebenken og hvelv deigen fra bollen og over på kjøkkenbenken. Elt den sammen til du har en til en jevn og fin deig. Om den er våt eller klissete kan du tilsette litt mer mel.
4. Legg deigen tilbake i bollen og dekk den med plastfolie eller et vått kjøkkenhåndkle. La den etterhev i ca. 30 minutter.
5. Sett jerngryten med lokket på inn i ovnen og forvarm til 230 grader.
6. Finhakk hvitløk og riv parmesan. Bland sammen med tørket persille, løkpulver og tørket basilikum.
7. Ta gryten forsiktig ut av ovnen. Strø litt mel i bunnen og legg deigen oppi. Skjær 4-5 snitt langs toppen.
8. Strø over blandingen av revet hvitløk, parmesan og krydder. Forsøk å unngå at det faller ned på siden av brødet, da vil det brenne seg.
9. Sett lokket på og bak brødet på 230 grader i 30 minutter.
10. Fjern lokket og bak ytterligere 10-15 minutter til brødet er gyllent på toppen.
11. Du vet at brødet er ferdig når du får en hul lyd når du banker i det. Nytes best smurt med Olivero.
Utrolig godt! Trodde ikke det gikk å lage brød som dette i vanlig ovn
Takk for hyggelig tilbakemelding, Mathias! Vi er glad du er fornøyd. Dette er en sikkelig favoritt 🙂